Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Jens Dresling
Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske Bank flytter hovedsæde fra Holmens Kanal efter 146 år

Nyt domicil på Postgrunden i København skal udgøre nye og moderne rammer for Danske Bank fra 2023.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I 146 år har Danske Banks hovedsæde tronet ved Holmens Kanal i det indre København. Men fra 2023 skal banken flytte hovedsæde til Postgrunden - også i det indre København.

Her skal et nyopført domicil danne rammen for storbankens hovedfunktioner i Danmark. Det oplyser banken i forbindelse med sit regnskab for 2017.

»Det nye hovedsæde er en del af vores strategi om at skabe det bedste udgangspunkt for at forbedre kundeoplevelsen i banken, samtidig med at det skaber tidssvarende omgivelser for medarbejderne«.

»Flytningen er en del af vores strategi om at samle vores aktiviteter på to hovedlokationer i Storkøbenhavn«, skriver banken i sit regnskab.

Den anden hovedlokation ligger i Høje Taastrup, hvor banken allerede bor.

Danske Bank solgte bygningerne i Holmens Kanal i 2016 for 1,4 milliarder kroner til det skotske livsforsikringsselskab Standard Life.

Siden har Danske Bank boet til leje i hovedkvarteret, som består af i alt 37.000 kvadratmeter kontorareal i 14 bygninger.

Det nye hovedsæde skal bygges på Postgrunden tæt ved Københavns Hovedbanegård, som skal være et nyt område med cafeer, restauranter og kontorbygninger i Københavns centrum.

I dag ligger en postterminal, som Post Danmark solgte i 2015 og som ikke længere er i brug.

Danske Banks nye hovedsæde skal bygges fra grunden og skal rumme et bankmuseum, en cafe og en filial af banken. Omkring 4000 ansatte får deres daglige gang i den nye bygning.

»Der er ingen tvivl om, at Holmens Kanal har været en central del af bankens 147-årige historie og kulturelle identitet, som vi tager med os i det nye hovedsæde«, siger Thomas F. Borgen, topchef i Danske Bank, i en pressemeddelelse.

»Men hvis banken også i de næste 147 år skal fortsætte med at være en moderne og innovativ bank for vores kunder og medarbejdere, så må vi skabe nye og mere tidssvarende rammer, der i højere grad lever op til vores ambitioner«, tilføjer han.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden