0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Efter tumultarisk forløb er jysk bankfusion på trapperne

Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank vil lægges sammen. Det sker efter tumultarisk forløb.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Arkivfoto.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank vil fusionere. Det oplyser bankerne via fondsbørsen.

Det er resultatet af et let kaotisk forløb, hvor Jyske Bank mere eller mindre mod sin vilje havde lagt et købstilbud på Nordjyske Bank.

Jyske Bank var - efter at have garanteret lån i 2014 - endt som ejer af 40 procent af Nordjyske Bank.

Men det var enten alt for lidt eller alt for meget, så tidligere i år lagde Jyske Bank et købstilbud på alle aktier i Nordjyske, da man ikke havde kunnet finde en sælger til sin aktiepost.

Derfor har der være ledt efter en køber med en reel interesse i Nordjyske Bank.

Landbobank som fortsættende bank

Nu har Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank altså i stedet besluttet at fusionere med sidstnævnte som den fortsættende bank.

»Bestyrelserne i Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank har indgået aftale om en fusion, som repræsenterer et attraktivt alternativ til Jyske Banks købsbud på Nordjyske Bank«.

»Bestyrelsen i Nordjyske Bank har lagt vægt på, at fusionen i høj grad tager hensyn til alle bankens interessenter, sikrer sine aktionærer andel i den fortsatte værdiskabelse og giver reel indflydelse på den nye bank«, skriver de to banker i en meddelelse.

Fusionen skal godkendes af aktionærerne.

»Bestyrelsen i Nordjyske Bank har i de seneste uger brugt meget tid på dels at vurdere Jyske Banks købstilbud og dels at afdække eventuelle alternativer til dette tilbud med henblik på at præsentere den bedst mulige løsning«.

»Vi mener, at vi med den foreslåede fusion med Ringkjøbing Landbobank har fundet en god, bæredygtig fremtidig løsning«, skriver bestyrelsesformand i Nordjyske Bank Mads Hvolby i en meddelelse.

Den samlede bank vil have udlån for 31 milliarder kroner, indlån for 35,9 milliarder kroner og - hvis man lægger resultaterne fra 2017 sammen - et resultat før skat på 1,1 milliarder kroner.

ritzau

Annonce

Læs mere