Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Carlsberg er nu 120 milliarder kroner værd

Aktionærer i Carlsberg har aldrig haft en bedre smag i bunden, end da aktiemarkedet lukkede torsdag.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter en varm sommer har Carlsberg aldrig været mere populær på aktiemarkederne end torsdag, hvor Carlsberg-aktien lukkede i den højeste kurs nogensinde.

Med en kurs på 790 kroner per aktie er Carlsbergs markedsværdi højere, end da den slog rekord i juli sidste sommer. Det giver Carlsberg en markedsværdi på omkring 120 milliarder kroner efter handlen torsdag.

Markedets tørst efter at eje en del af Carlsberg kommer efter et strålende regnskab, som blev lagt frem torsdag. Det fik aktien til at stige med 3,5 procent i værdi.

De rå tal vakte særlig glæde hos ølproducentens ledelse. Selskabet, der i første halvdel af 2018 har omsat for 31 milliarder kroner og tjent 2,9 milliarder på det, fortalte sin aktionærer, at det skruer op for forventningerne til helårsresultatet.

Carlsberg havde særligt medvind i Asien, hvor der blev solgt flere og dyrere øl end tidligere.

Modsat var Storbritannien en skuffelse for Carlsberg. Topchef Cees 't Hart oplyste torsdag, at globalt set steg Carlsberg-mærket med fire procent for halvåret, men fraregnes UK ville væksten have været det dobbelte - på otte procent.

Carlsberg er verdens tredjestørste bryggerigruppe. I Carlsberg i Danmark arbejder cirka 1500 medarbejdere med at producere og levere Carlsberg, Tuborg og Coca-Cola-produkter.

Mens det globale bryggeri havde en dejlig torsdag, var aktionærerne i serviceselskabet ISS mindre heldige. Set bort fra nedskrivninger og lignende leverede selskabet egentligt et overraskende positivt resultat.

Alligevel trak en stor nedskrivning ned, og aktiemarkederne var efterfølgende skuffede. Værdien på ISS-aktien faldt som den tungeste på det toneangivende danske C25-indeks med 3,9 procent.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden