Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Finansiel Stabilitet anker landsrettens dom mod Eik Bank

Finansiel Stabilitet anker dom og vil have 250 millioner kroner i erstatning fra Eik Banks tidligere ledelse.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Finansiel Stabilitet anker landsrettens dom over seks tidligere ledende medlemmer af færøske Eik Bank. Dommen mod revisionen vil ikke blive anket. Det skriver Finansiel Stabilitet.

Finansiel Stabilitet anker med krav om 250 millioner kroner i erstatning for udlån, som Eik Bank og dens tidligere ledelse gav.

»Det er Finansiel Stabilitet og de eksterne advokaters vurdering, at landsretten i dommen anlægger en for streng bevisbedømmelse for at statuere ansvar for en banks kreditgivning«.

»Og at denne bevisbedømmelse umiddelbart er noget strengere, end hvad Finansiel Stabilitet og de eksterne advokater har vurderet, at der kunne udledes af den foreliggende praksis og teori«, skriver Finansiel Stabilitet.

I oktober blev to af de seks anklagede samt revisionen frifundet, mens fire - to direktører og formand og næstformand for bestyrelsen - blev dømt til at betale 28,6 millioner kroner i erstatning plus renter. Det sender det samlede beløb op på 42,6 millioner kroner.

De fire dømte har allerede anket dommen til Højesteret.

»Ankesagen vil omfatte fem konkrete udlånsengagementer, herunder hele det engagement, hvor landsretten har pålagt erstatningsansvar for et tab på 28,6 millioner kroner, samt de engagementer, hvor landsretten fandt, at der var handlet ansvarspådragende, men hvor der skete frifindelse.

»I det ene tilfælde på grund af forældelse og i to andre tilfælde fordi landsretten fandt, at de uforsvarlige forhold ikke var årsag til bankens tab«, skriver Finansiel Stabilitet i sin meddelelse om anken.

Finansiel Stabilitet måtte overtage Eik Bank i 2010, da en række udlån kørte den i sænk. Det er altså tab på fem af disse, som Finansiel Stabilitet har afkrævet den tidligere ledelse erstatning for.

Afgørelsen i landsretten var den fjerde i den række af sager, som det statslige selskab har rejst mod chefer i pengeinstitutter, som gik ned under finanskrisen.

I de to største - om Amagerbanken og Roskilde Bank - blev samtlige sagsøgte frifundet.

I den tredje om Capinordic Bank har Finansiel Stabilitet fået medhold.

Disse tre domme er dog ikke det endelige punktum. De er alle under anke i retssystemet.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden