Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Beskæftigelsen og lønnen steg i efteråret

Der kom både flere i arbejde og den samlede løn steg i tredje kvartal, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det gik fremad for beskæftigelsen i tredje kvartal, der nærmer sig tre millioner. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Tallene viser, at antallet i beskæftigelse steg med 0,3 procent til 2,9 millioner beskæftigede.

»Beskæftigelsesfremgangen var størst i bygge og anlæg med en stigning på 0,7 procent, svarende til 1200 personer«, skriver Danmarks Statistik.

»Erhvervsservice og finansiering og forsikring havde de næststørste stigninger i antallet af beskæftigede personer, idet beskæftigelsen i begge brancher steg med 0,6 procent fra andet til tredje kvartal 2018«.

Til gengæld er beskæftigelsen dykket i sektoren landbrug og fiskeri.

Beskæftigelsen var i fremgang i både det private og det offentlige. For begge var der tale om en fremgang på 0,3 procent. Det bragte antallet af beskæftigede i det private op på 2.109.266 og i det offentlige til 826.679.

Der er til gengæld en forskel, når det kommer til lønudviklingen. Den samlede lønsum gik frem med 0,9 procent i private selskaber til 203,8 milliarder kroner, mens den faldt med 0,3 procent i det offentlige til 83,7 milliarder kroner.

»Lønsummen steg mest i branchegruppen finansiering og forsikring, hvor den steg med 2,4 procent. Bygge og anlæg havde den næststørste stigning i lønsummen med en stigning på 1,8 procent«.

»Information og kommunikation havde det største fald i lønsummen, idet den her faldt med 1,8 procent fra andet til tredje kvartal 2018«, skriver Danmarks Statistik.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden