Beskæftigelsen og lønnen steg i efteråret

Der kom både flere i arbejde og den samlede løn steg i tredje kvartal, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Økonomi

Det gik fremad for beskæftigelsen i tredje kvartal, der nærmer sig tre millioner. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Tallene viser, at antallet i beskæftigelse steg med 0,3 procent til 2,9 millioner beskæftigede.

»Beskæftigelsesfremgangen var størst i bygge og anlæg med en stigning på 0,7 procent, svarende til 1200 personer«, skriver Danmarks Statistik.

»Erhvervsservice og finansiering og forsikring havde de næststørste stigninger i antallet af beskæftigede personer, idet beskæftigelsen i begge brancher steg med 0,6 procent fra andet til tredje kvartal 2018«.

Til gengæld er beskæftigelsen dykket i sektoren landbrug og fiskeri.

Beskæftigelsen var i fremgang i både det private og det offentlige. For begge var der tale om en fremgang på 0,3 procent. Det bragte antallet af beskæftigede i det private op på 2.109.266 og i det offentlige til 826.679.

Der er til gengæld en forskel, når det kommer til lønudviklingen. Den samlede lønsum gik frem med 0,9 procent i private selskaber til 203,8 milliarder kroner, mens den faldt med 0,3 procent i det offentlige til 83,7 milliarder kroner.

»Lønsummen steg mest i branchegruppen finansiering og forsikring, hvor den steg med 2,4 procent. Bygge og anlæg havde den næststørste stigning i lønsummen med en stigning på 1,8 procent«.

»Information og kommunikation havde det største fald i lønsummen, idet den her faldt med 1,8 procent fra andet til tredje kvartal 2018«, skriver Danmarks Statistik.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce