Staten tjener 17 milliarder på bankpakkerne

De milliarder, staten skød i bankverden under finanskrisen, trak renter for milliarder til statskassen.

Økonomi

Statens bankpakker til nødlidende banker under finanskrisen har været en god forretning for staten, hvis man kigger isoleret set på kapitalindskud, afvikling af krakkede banker og de følgende renteindtægter.

Det viser en opgørelse fra Erhvervsministeriet.

Ministeriet holder løbende øje med, hvordan regnestykket fra bankpakkerne ser ud.

På forhånd så regnestykket lovende ud, da bankpakke et indtil videre ser ud til at indbringe staten 8,4 milliarder kroner.

En del af bankpakkerne bestod af overtagelsen og afviklingen af en række banker. De afviklinger er ikke færdiggjort. Derfor er der tale om et foreløbigt resultat.

Næste punkt på statens regnestykke er de 46 milliarder kroner, der blev skudt ud i 43 forskellige institutioner.

Af de indskud må staten vinke farvel til 4,6 milliarder kroner.

Resten af indskuddene er dog betalt tilbage og med renter har de hentet over 13 milliarder kroner til staten, der dermed ender i et plus på 8,6 milliarder kroner for den del af bankpakkerne.

Derudover går de statsgarantier, der er givet til specifikke banker, i cirka i nul. Det betyder et slutresultat på 17 milliarder kroner til staten for bankpakkerne.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce