Theresa May tabte afstemningen i parlamentet om skilsmisseaftalen med EU stort.
Foto: Mark Duffy/Ritzau Scanpix

Theresa May tabte afstemningen i parlamentet om skilsmisseaftalen med EU stort.

Økonomi

Mays brexitnederlag lægger dæmper på aktiemarkederne

Det japanske aktiemarked er en smule trykket efter tirsdagens afstemning i Underhuset om Mays brexitplan.

Økonomi

De asiatiske finansmarkeder reagerer moderat på tirsdagens afstemning i det britiske parlament om premierminister Theresa Mays plan for Storbritanniens udtræden af EU.

May led et tordnende nederlag, og det fik oppositionslederen Jeremy Corbyn fra Labour til at stille forslag om en mistillidsafstemning til Mays regering.

Afstemningen ventes at finde sted omkring klokken 20 dansk tid. Forinden er der i Underhuset en debat, som begynder klokken 14.

Mays knusende nederlag kan betyde, at Storbritannien forlader EU den 29. marts uden en aftale, men iagttagere nævner også muligheden for, at beslutningen om at forlade EU kan blive taget op til genovervejelse, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det japanske aktiemarked ligger ved middagstid lokal tid til et fald på 0,7 procent, mens det australske aktieindeks stiger 0,2 procent.

»Parlamentsvalg plejer at udløse salg på finansmarkederne på grund af den usikkerhed, der ligger i et valg, men den britiske situation er mere indviklet end et normalt valg«, siger økonom Stephanie Kelly fra Aberdeen Standard Investments in Edinburgh til Reuters.

Hun forventer, at det britiske pund vil svinge frem og tilbage, indtil resultatet af onsdagens mistillidsafstemning er kendt.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce