Nordea nedskriver russisk forretning med en milliard

Rusland bliver en mindre og mindre del af forretningen for Nordea, og det giver en nedskrivning.

Økonomi

Nordea nedskriver værdien af sin forretning i Rusland med 141 millioner euro. Det oplyser banken via fondsbørsen.

Det sker efter, at banken længe har droslet ned for aktiviteterne i Rusland.

»Nordea har som led i en bevidst nedbringelse af bankens risiko reduceret sit udlån i Rusland med over 60 procent siden 2014, inklusive et salg af udlånsporteføljen for privatkunder«.

»Som følge af denne reduktion af risikoen vil Nordea i fjerde kvartal 2018 afskrive den goodwill på 141 millioner euro, der vedrører Rusland«, skriver Nordea.

Goodwill er den ikke-håndgribelige værdi, der kan ligge i aktiviteter eller selskaber. Coca-Cola er eksempelvis mere værd end sine produktionsfaciliteter, da det er et stærkt brand.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce