Efter tab på tab: Twitter fik sit første overskud i 2018

Trods færre aktive brugere får det sociale medie Twitter penge ud af sin forretning og havde overskud i 2018.

Økonomi

Det sociale medie Twitter kan for første gang nogensinde fremvise et positivt resultat på bundlinjen set over et helt år.

Selv om antallet af brugere falder, er Twitter blevet bedre til at få penge ud af sin forretning.

Omsætningen er steget knap 25 procent til 3,04 milliarder dollar. Langt størstedelen kommer fra annoncer.

Antallet af brugere, der er aktive mindst én gang om måneden, er det seneste år faldet med ni procent til 321 millioner.

Alligevel er overskuddet på bundlinjen på 1,2 milliarder dollar, hvilket er en kraftig forbedring fra et underskud på 110 millioner dollar i 2017.

To tredjedele af overskuddet i 2018 skyldes dog skatteteknik, da Twitter har udløst et udskudt skatteaktiv i løbet af sidste år, som giver en regnskabsmæssig gevinst.

Fremgang af daglige brugere

Da Twitter har været underskudsgivende gennem en årrække, har det et opbygget et stort skattemæssigt underskud, som det ville kunne bruge til at spare på skatteregningen, når selskabet en dag ville tjene penge.

Selv om antallet af månedlige brugere falder, noterer Twitter sig, at der omvendt har været en fremgang på ni procent blandt de daglige brugere. Antallet er på 126 millioner.

»2018 er et bevis på, at vores langsigtede strategi virker. Vores indsats for at forbedre sikkerheden har vist resultater«, siger topchef Jack Dorsey i en kommentar til regnskabet.

Twitter blev stiftet i 2006. Syv år senere kom selskabet på børsen, men tiden på aktiemarkedet har ikke været nogen ubetinget succes.

Aktierne blev solgt for 26 dollar stykket. Kursen har ikke rykket sig det store de seneste fem år.

Onsdag lukkede kursen i 34,16 dollar. Dermed har Twitter en markedsværdi på 26 milliarder dollar.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce