Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Presset Flying Tiger sætter butiksåbninger i bero

Butikskæden Flying Tiger forventer ikke at øge antallet af butikker i år efter et skuffende 2018.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter en årrække med flere butiksåbninger om ugen sætter Flying Tiger en bremse i sine vækstplaner på grund af skuffende resultater.

Det skriver erhvervsmediet finans.dk.

Kæden, der startede med at sælge alverdens ting til ti kroner, er på ti år gået fra 100 til i underkanten af 1000 butikker på tre kontinenter, men i år forventes det tal at være nogenlunde uændret.

Flying Tiger har siden 2015 været udfordret af, at salget i eksisterende butikker har været faldende.

Regnskabet for 2018 er endnu ikke offentliggjort, men administrerende direktør Mette Maix kalder resultaterne for skuffende. I 2017 havde Flying Tiger et overskud på fire millioner kroner.

Mette Maix fortæller, at fokus nu er på at øge indtjeningen frem for at vokse, men hun mener ikke, at kæden er vokset for hurtigt.

»Vi har de sidste fem år åbnet en butik hver tredje dag. Om det er gået for stærkt eller ej. Det synes jeg ikke«.

»Vi har i hvert fald fået et koncept ud af at leve i 30 lande på tre kontinenter, og det fungerer«, siger hun finans.dk.

Skiftet rundt i ledelsen

Hun forklarer, at der de seneste år har været et stort fokus på at åbne butikker, og at der nu skal kigges på omkostninger - herunder husleje og distribution.

Ud over at bremse vokseværket er der også blevet skiftet rundt i ledelsen, hvor der blandt andet er sagt farvel til finansdirektør Carsten Fensholdt og ansat ny kommerciel direktør og indkøbschef.

Flying Tiger blev stiftet i 1988 af Lennart Lajboschitz under navnet Zebra, og i 1995 åbnede den første Tiger-butik i København.

Siden er det gået slag i slag med butiksåbninger, og i 2012 solgte stifteren kæden til kapitalfonden EQT for 1,5 milliarder kroner.

Han beholdt dog en del af aktierne og blev i ledelsen frem til 2015, men er stadig en del af bestyrelsen i dag.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden