Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Højere priser på brændstof spiser af luftfartsgigants overskud

Air France og KLM agter at rykke tættere sammen, efter et år hvor strejker og brændstofpriser åd af profitten.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ægteskabet mellem Air France og KLM bliver endnu tættere de kommende år. Det annoncerer topchefen for den tobenede luftfartskolos, Ben Smith, efter at have præsenteret et 2018-regnskab, hvor voksende priser på brændstof havde spist af overskuddet.

Kigger man på slutningen af 2018 viser de to luftfartsselskabers fælles regnskab ellers fremgang i salget, da omsætningen voksede med 4,2 procent til i alt 6,54 milliarder euro for kvartalet.

De mange penge fandt dog ikke vej ned gennem regnskabet til selskabets bundlinje, fordi de undervejs blev spist af blandt andet voksende priser på brændstof.

Efter at have brændt over 400 millioner euro mere af på brændstof i 2018 end året før, forventer luftfartsselskabet at lægge yderligere 650 millioner euro oveni næste år.

I stedet for at vokse skrumpede overskuddet før skat, renter og nedskrivninger med 20 procent. Det gav dog stadig et overskud på 776 millioner euro.

For hele året endte driftsoverskuddet på 1,33 milliarder euro. Det er omkring 600 millioner lavere end 2017.

Derudover har franske fagforeningers krav og strejker angiveligt kostet over 300 millioner euro over hele året.

Koncernens forskellige passagertal var opadgående, men det skyldes blandt andet flere flyvninger, hvilket betød at der var en lille smule flere ledige pladser i flyene hos KLM og Air France.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden