Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Dansk softwareselskab i fremdrift skifter bestyrelsesformand

Simcorps bestyrelsesformand stopper efter et 2018-regnskab med vokseværk i både omsætning og overskud.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om det danske softwareselskab Simcorp voksede og tjente flere penge i 2018 og har forventninger om yderligere vækst i 2019, stopper formanden for bestyrelsen, Jesper Brandgaard.

Det oplyser selskabet i sit årsregnskab for 2018.

Jesper Brandgaard trak sig i efteråret også fra Novo Nordisks direktion, hvor han i flere år har siddet i forskellige direktørstillinger.

Han erstattes af næstformand Peter Schütze, der blandt andet er kendt for også at sidde i spidsen for DSB's bestyrelse. Han er også formand for Falck A/S, Nordea og Lundbeckfonden.

Han overtager en forretning, der har medvind i sejlene.

I 2018 voksede selskabets omsætning med over 200 millioner kroner, så den landede på 2,5 milliarder kroner. Det gav et større overskud, som løber op i 500 millioner.

I regnskabet varsler selskabet mere medvind. Efter et 2018 med en vækst på 9,5 procent i det, der kaldes organisk vækst, forventes en vækst på mellem 8 og 13,5 procent næste år.

Organisk vækst er en betegnelse for vækst i de dele af forretningen, der ikke er tilkøbt i løbet af året, hvilket kan forstyrre, hvis man vil forstå, hvordan det går på tværs af to år.

Fremgangen i Simcorp kommer aktionærerne til gode. Efter at have fået 6,25 kroner per aktie sidste år, får de 6,75 kroner per aktie i år.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden