Det anerikanske børstilsyn begynder nu en undersøgelse af den mulige hvidvasksag i Danske Banks estiske afdeling.
Foto: Raigo Pajula/Ritzau Scanpix

Det anerikanske børstilsyn begynder nu en undersøgelse af den mulige hvidvasksag i Danske Banks estiske afdeling.

Økonomi

Amerikansk børstilsyn forøger Danske Banks bødemareridt

Frygten for en kæmpebøde til Danske Bank i sag om muligt hvidvask er ifølge analytiker øget torsdag.

Økonomi

Det amerikanske børstilsyn, SEC, har torsdag føjet et nyt mareridt til Danske Banks ledelse og aktionærer, da tilsynet er begyndt en undersøgelse af en mulige hvidvask sag i Danske Banks estiske afdeling.

Ifølge analytiker ved Sydbank Mikkel Emil Jensen er det særligt amerikanske myndigheder, der kan give dårlige drømme hos Danske Bank-ledelsen.

»Historisk set i lignende hvidvasksager er det amerikanerne, der har de frygtede milliardbøder«.

»Så når der nu er en anden amerikansk myndighed, der viser interesser, øger det usikkerheden og nervøsiteten hos investorerne«, siger han.

Efter Danske Bank torsdag oplyste, at SEC har åbnet en undersøgelse af den mulige hvidvask i Estland, faldt Danske Banks aktie faldet med omkring fire procent.

Tidligere har det amerikanske justitsministerium åbnet en undersøgelse af sagen. Det har myndigheder i Danmark, Storbritannien, Estland og Frankrig også gjort.

Ifølge Mikkel Emil Jensen er frygten for en kæmpebøde fra amerikanske myndigheder med til at holde Danske Banks aktiekurs nede, selv om bankens forretninger går udmærket.

» Meget tyder på, at banken har evnet at holde fast i kunderne på trods af de image-tæv, som banken har fået«.

»Det, som holder aktien helt i bund, er bekymringerne for det, som ligger uden for Danske Banks hænder. Såsom en potentiel bøde. Der er det amerikanerne, som udgør på den største trussel«.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden