Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
John Macdougall/Ritzau Scanpix
Foto: John Macdougall/Ritzau Scanpix

En bilkrop males af robotter på Volkswagens fabrik i Wolfsburg, Tyskland. Bilproducenten skærer ned i medarbejderstaben, oplyser den.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Volkswagen nedlægger op mod 7000 arbejdspladser

Den tyske bilproducent vil i stadigt højere tempo gennemføre forandringer for at producere eldrevne biler.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bilproducenten Volkswagen varsler onsdag, at den vil nedlægge op mod 7000 arbejdspladser inden 2023. Det sker efter overgangen til at producere flere elektriske biler.

»Automatiseringerne af rutineopgaver vil føre til tab af 5000-7000 arbejdspladser de næste år«, hedder det i en pressemeddelelse.

Den tyske bilproducent lægger op til, at nedskæringerne skal ske ved frivillige ordninger. Op mod 11.000 ansatte står til at gå på pension i de kommende år.

»Volkswagen vil gennemføre omstillingen stadigt hurtigere, og i løbet af året vil vi tage skridt til at styrke vores konkurrenceevne«, siger selskabet.

I forbindelse med omlægningerne skal bilfabrikkerne skære omkostningerne ned med 44 milliarder kroner årligt frem til 2023.

Nye jobs inden for udvikling af software

Selskabet med hovedkvarter i Wolfsburg vil i samme periode øge investeringerne på områder som eldrevne biler og automatiseret kørsel fra 82 milliarder kroner til næsten 142 milliarder kroner.

Mens nogle stillinger bliver helt nedlagt, venter ledelsen, at der bliver skabt omkring 2000 nye job inden for elektronik og udvikling af software.

Bilproducentens elektriske omstilling er motiveret af behov for at tilpasse sig nye begrænsninger for udledning af CO2 i EU.

Selskabet forventer at have produceret 22 millioner elbiler inden 2028 mod tidligere forventet 15 millioner.

De nye nedskæringer sker ud over et strukturprogram, som medfører nedlæggelse af 21.000 arbejdspladser på globalt plan inden udgangen af 2020.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden