Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Minus på aktier sender resultatet ned hos Velux-ejer

VKR Holding, der ejer vinduesvirksomheden Velux, kunne se salget gå frem, mens overskuddet dykkede.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om der blev solgt flere vinduer i 2018, gik resultatet tilbage hos VKR Holding, der ejer vinduesvirksomheden Velux og en række andre inden for samme branche.

Samlet set steg salget med lidt over fem procent i 2018 til 19,6 milliarder, hvilket er trukket op af tre opkøb gennem året.

Alligevel er overskuddet faldet med cirka en tredjedel til 1,8 milliarder kroner. Det skyldes, at VKR Holdings investeringer i aktier gav et minus i 2018.

Administrerende direktør Mads Kann-Rasmussen er dog tilfreds med årets forløb.

»Samlet set oplever vi en stabil udvikling i forretningsområderne. Vores resultat i 2018 er påvirket af urealiserede tab på de finansielle investeringer, hvor en stor del dog er genvundet i de første måneder af 2019«.

»Vi betragter resultatet for året som tilfredsstillende, når vi ser bort fra det negative afkast på de finansielle investeringer«, siger han i en kommentar til regnskabet.

Han er barnebarn af Villum Kann-Rasmussen, der i 1941 fik idéen til det velkendte ovenlysvindue, som Velux' forretning er bygget op omkring.

Foruden Velux ejer VKR Holding blandt andet vinduesproducenterne Velfac og Rationel samt solvarmevirksomheden Arcon-Sunmark.

VKR Holding er ejet af Kann Rasmussen-familien og Villum Fonden.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden