0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Der fosser stadig millioner af kroner ud af den danske afdeling af PostNord. Modsat starten på 2018 er hele den dansk-svenske postkoncern dog samlet set i plus.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

PostNord er tilbage i plus, men den danske forretning bløder stadig

PostNord kan modsat sidste år lukke første kvartal i plus, men den danske afdeling bløder stadig.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Der fosser stadig millioner af kroner ud af den danske afdeling af PostNord. Blødningen er dog blevet begrænset i årets første tre måneder, og modsat starten på 2018 er hele den dansk-svenske postkoncern i plus.

Det viser det første kvartalsregnskab fra PostNord i år.

Ser man på driften i PostNords forskellige afdelinger, er PostNord Danmark stadig forretningens smertensbarn. Mens alle andre lande giver overskud, er driften i Danmark underskudsgivende.

Sammenligner man med starten på sidste år, er blødningen dog bragt ned fra et tab på 199 millioner svenske kroner til 54 millioner svenske kroner.

Udskiftning i toppen

Sidste års store minusser endte ikke lykkeligt for koncerndirektør Håkan Ericsson og hans finansdirektør, der begge mistede jobbet tidligere i år.

I stedet er Annemarie Gardshol blevet udpeget til konstitueret direktør. Hun glæder sig over det første regnskab, hun kan præsentere.

»Selv om det er en udfordrende tid med fortsat digitalisering på brevmarkedet, er det positivt at kunne konstatere en stærk resultatforbedring«, siger hun.

Hun peger på, at det særligt er tilbagevendende svenske brevkunder, der er med til at løfte hele koncernens bundlinje.

PostNord åbnede sidste år med et minus på 167 millioner svenske kroner, men er i år startet med et plus på 56 millioner svenske kroner.

Klager over lovgivning

Vedhæftet til regnskabet er en klage over lovgivningen i Danmark og Sverige. Ifølge PostNord er postreguleringen »ikke tilstrækkelig fleksibel og forudsigelig«.

»Det er nødvendigt at opdatere reguleringen, hvis vi på længere sigt skal kunne opretholde en postvirksomhed for alle i hele landet, både i Danmark og Sverige. Vi er i en god dialog med både den danske og den svenske stat om dette«, skriver PostNord.

PostNord ejes af den svenske og danske stat. Sverige ejer 60 procent, og Danmark ejer 40 procent.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden