Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kæden Stark fordobles i størrelse med opkøb i Tyskland

Opkøb af tysk materiale-distributør betyder, at Stark Group vokser fra 5000 til 10.000 ansatte.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den danske Stark Group, der nok bedst er kendt for sin byggemarkedskæde Stark, har mandag købt den tyske byggemateriale-virksomhed Saint Gobain Building Distribution (SGBD)

Det tyske opkøb fordobler Stark Group i størrelse målt på ansatte og omsætning. Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Stark Group har i alt i dag omkring 5000 medarbejdere og en omsætning på 16,5 milliarder kroner årligt. Med opkøbet af SGBD vokser det til 10.000 ansatte og 32 milliarder kroner i årlig omsætning.

2,5 mia. kroner for overtagelsen

I forvejen er Starks 5000 ansatte fordelt på Stark i Danmark og Grønland, Beijer Byggmaterial i Sverige, Stark Suomi i Finland og Neumann Bygg i Norge.

Starks direktør Søren P. Olesen forklarer i en pressemeddelelse, at selv om opkøbet ikke passer i kædens strategi, var muligheden for god til at lade gå.

»Denne mulighed i Tyskland, som fordobler vores størrelse, skaber masser af synergier og giver adgang til en helt ny kundebase kunne vi ikke lade gå fra os, i en konkurrencepræget og volumendrevet industri«, siger han.

Denne mulighed i Tyskland, som fordobler vores størrelse, skaber masser af synergier og giver adgang til en helt ny kundebase kunne vi ikke lade gå fra os, i en konkurrencepræget og volumendrevet industri

Stark har tidligere haft en anden kendt byggemarkedskæde i folden. Men i 2017 blev Silvan solgt til kapitalfonden Aurelius Group. Den er dermed ikke længere en del af koncernen.

Stark betaler 335 millioner euro - omkring 2,5 milliarder kroner - til den franske koncern Compagnie de Saint Gobain for at overtage SGBD.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden