Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

OECD: Vækst i international handel er halveret i år

Den laveste vækst i den globale økonomi siden 2016 vil falde yderligere, hvis USA og Kina fortsætter konflikt.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den økonomiske vækst i Kina og USA kan falde med 0,2 eller 0,3 procent i gennemsnit i 2021 og 2022, hvis handelskonflikt fortsætter.

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) advarer om svækkelse af den internationale økonomi i ny international prognose.

USA's præsident, Donald Trump, har hævet toldafgifterne på kinesiske importvarer til en værdi af 200 milliarder dollar (omkring 1340 milliarder kroner).

Kina har som gengæld varslede toldsatser på 5140 forskellige amerikanske produkter til en samlet værdi af 60 milliarder dollar (omkring 400 milliarder kroner).

Ifølge OECD's store internationale prognose, som udsendes hvert andet år, vil den globale økonomi kun vokse 3,2 procent i år, da væksten i den internationale handel næsten er halveret i år til kun 2,1 procent.

Det er den laveste vækst i den globale økonomi siden 2016.

Forbedret prognose for Storbritannien

Næste år skulle økonomien på globalt plan blive lidt bedre med en vækstrate på 3,4 procent, men kun hvis USA og Kina indstiller krigen med indførelser af stadigt højere toldsatser.

Kina, som ikke er med i OECD, har forsøgt at stimulere økonomien, men væksten ventes at falde fra 6,2 procent i år til 6,0 procent i 2020.

Japans eksportafhængige økonomi lider under den faldende internationale handel, og landet ventes at få en vækst på kun 0,7 procent i 2019 og på 0,6 procent næste år.

Eurozonen betaler også en høj pris for handelskrisen. Væksten for området ventes i år at blive på 1,2 procent og på 1,4 procent næste år.

Men OECD har forbedret prognosen for den britiske økonomi, som tidligere kun ventedes at få en vækst på 0,8 procent i år, men som nu spås en vækst på 1,2 procent.

OECD hæver sit vækstskøn for den danske økonomi, men trenden peger stadig nedad for de kommende år.

Hvor væksten i det danske bruttonationalprodukt (bnp) skrues op til en vækst i år på 2,1 procent mod den tidligere forventning på 1,9 procent, så sættes væksten ned i et lavere gear i 2020 - til 1,7 procent.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden