0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Leif Beck Fallesen: Finanslovsforslaget er blottet for vitaminer til vækst

Erhvervslivet slipper lidt billigere end ventet, og der er lagt op til bedre dialog med regeringen.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Der var ikke mange vækstinitiativer i det finanslovsudspil, som finansminister Nicolai Wammen fremlagde på et pressemøde i Finansministeriet onsdag.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ingen, eller næsten ingen, bidrag til væksten i den private sektor i regeringens finanslovsforslag. Der er tværtimod skatteforhøjelser og ekstra omkostninger, men de er mere moderate end forventet i erhvervslivet efter en valgkamp, hvor Socialdemokratiet kritiserede erhvervslivet i skarpe vendinger og bebudede større stigninger i skatter på aktier og kapitalindkomster. Blå erhvervspolitik skulle farves rød, især hvis partierne til venstre for Socialdemokratiet skulle sætte deres fingeraftryk.

Nu lyder der andre toner fra et Socialdemokrati i regering. Statsminister Mette Frederiksen (S) roste ligefrem erhvervslivet på Dansk Industris topmøde for et par uger siden, og den nye erhvervsminister, Simon Kollerup (S), har lyttet til kritikken af skatten på generationsskifte. Strafskatten for hvidvask på bankerne er foreløbig udskudt, og det samme er den højere skat på aktie- og kapitalindkomst. Begge dele er øremærket til finansiering af regeringens forslag om tidligere tilbagetrækning for nedslidte på arbejdsmarkedet, som regeringen endnu mangler et politisk flertal for at kunne gennemføre.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere