0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Leif Beck Fallesen: Stemningen på de globale markeder har ændret sig pludseligt

Håbet om en hurtig afslutning af krisen er blevet kvalt, og det koster danske virksomheder dyrt.

Jung Yeon-je/Ritzau Scanpix
Foto: Jung Yeon-je/Ritzau Scanpix

Finansmarkederne lider under coronaudbruddet. De firmaer, der producerer ansigtsmasker, har næppe problemer med afsætningen. Her er en kvinde på indkøb i Daegu i Sydkorea.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Nu har investorerne fået øje på coronavirussen. Frem til mandagens store kursfald havde finansmarkederne en teflonbelægning, som sørgede for, at dårlige nyheder prellede af. Risikovillige investorer leverede ufortrødent aktierekorder på børserne verden over. Det gjorde de, efter at den iranske topgeneral Qassem Sulaimani blev likvideret af USA. Og det gjorde de i mange uger, mens antallet af virustilfælde i Wuhan-provinsen voksede dramatisk.​

Undtagelsen var Kina og nærmeste omegn, men det blev af det store flertal af investorer og analytikere opfattet som et forbigående og geografisk indkapslet fænomen. Ræsonnementet var, at et dårligt kvartal i Kina ikke vil spænde ben for den globale vækst, især da den ved årets begyndelse så ud til at være i god form. Optimismen fik ny næring i sidste uge, da der blev meldt om et stort fald i antallet af nye coronavirus-smittede i Kina.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere