0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Han kaldte bankerne grådige. Nu ender bandbulle om negative renter med en undersøgelse

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) nøjes med at følge udviklingen med negative renter trods hårde udtalelser.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) siger til DR, at han har bedt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om at se på, hvordan der kan komme mere konkurrence på bankmarkedet.

Det sker, som opfølgning på at ministeren i slutningen af april på Facebook kom med et voldsomt udfald mod bankernes opkrævning af negative renter, som han skrev »skal stoppe nu«.

»Bankerne skal ikke sætte hensynet til deres egen indtjening over kundernes hensyn, og det er det, jeg har bedt finanstilsynet om at sætte særligt fokus på. Vi må handle på det, hvis der sker yderligere. Men lige nu følger vi bare udviklingen«, siger Simon Kollerup til DR.

Bankerne opkræver negative renter, fordi Nationalbanken opkræver negative renter. Det har udløst kritik, da bankerne dermed nu opkræver penge af kunder, der har mere end 100.000 kroner stående på en bankkonto.

Det fik i slutningen af april erhvervsminister Simon Kollerup til at skrive på Facebook:

»Jeg mener, at det skal stoppe nu. Grænsen er nået. Det bliver simpelthen for grådigt, når bankerne leverer store overskud, men alligevel fortsætter med at pålægge negative renter på flere og flere danskere«.

Kritiseret for at blande sig

Ministeren har ikke stillet op til interview om den udmelding før nu. Og her fortæller han altså, at han har bedt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om at se på, hvordan konkurrencen kan styrkes. De skal levere er rapport til efteråret.

Debatten om de negative renter har raset længe. Det er blevet fremført, at bankkunder i Finland eksempelvis ikke bliver opkrævet negative renter, fordi konkurrencen er hårdere.

Blandt andet Ældre Sagen har harceleret mod bankernes negative renter.

»Hvis danskernes opsparing virkelig er så stor en byrde for bankerne, som Finans Danmark giver udtryk for, vil det både være til gavn for både borgerne og bankerne i stedet at få en konto i Nationalbanken. Og ellers er der måske behov for lidt mere konkurrence om vores opsparing, end der pro tempora synes at være i banksektoren«, har administrerende direktør i foreningen, Bjarne Hastrup, tidligere sagt.

Modsat har ministeren fået kritik for at blande sig i, hvordan bankerne sætter deres rente. Ikke mindst fordi Nationalbankens renter er negative.

ritzau

Læs mere: