BOLIGKØB. Det er stadig svært for enlige at købe et hus på Frederiksberg, men i andre dele af landet, er det blevet meget lettere.
Foto: JENS DRESLING

BOLIGKØB. Det er stadig svært for enlige at købe et hus på Frederiksberg, men i andre dele af landet, er det blevet meget lettere.

Bolig

Singler kan igen købe egen bolig

Enlige har igen mulighed for at få en fod inden for boligmarkedet.

Bolig

Faldende boligpriser og den rekordlave rente betyder, at selv enlige med en indtægt på 3-400.000 kroner om året igen har råd til at købe egen bolig i hele landet.

Det skriver Søndagsavisen på baggrund af en ny analyse, som BRFkredit har udarbejdet. Enkelte steder som København, Frederiksberg og Århus må den enlige betjent eller skolelærer dog stadig se langt efter hus og have.

LÆS ARTIKEL

Her strækker pengene fortsat kun til en ejerlejlighed.

Gode muligheder i Øst og Syd »Undersøgelsen viser, at i langt de fleste kommuner har vores single mulighed for at opfylde drømmen, som mange forbinder med kernefamilien. Især i Øst- og Syddanmark er der gode muligheder, mens det stadig kniber i hovedstadsområdet,« siger Ulrikke Ekelund, cheføkonom i BRFkredit.

Det er ellers ikke mange år siden, at den hastige vækst i boligpriserne truede med at affolke hovedstaden og store dele af Sjælland for enlige og par med middelindkomster.

LÆS ARTIKEL

Mange forudså ligefrem, at kommunerne igen blev nødt til at bygge tjenesteboliger til nødvendig arbejdskraft som skolelærere, sygeplejersker og politibetjente, fordi de ikke længere havde råd til at købe deres egen bolig.

Flest husstande med én person

Ifølge Danmarks Statistik er der i dag flere husstande med en enkelt person, end der er husstande med par.

LÆS ARTIKEL

»Vi fokuserer næsten altid på kernefamilien, når der laves rådighedsberegninger. Men i betragtning af de mange singlehusstande er det absolut også interessant at se på singlernes muligheder,« siger Ulrikke Ekelund.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce