Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PETER HOVE OLESEN /POLCREATIVE
Foto: PETER HOVE OLESEN /POLCREATIVE
Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan gør du et kup på tvangsauktion

Men det er hårdt at købe hus på tvangsauktion, når ejerens grædende børn kigger på.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der kan være hundredtusindvis af kroner at spare, hvis man som boligkøber vover pelsen og køber sin kommende bolig på tvangsauktioner.

Det er budskabet fra advokat Henrik Høpner fra Advodan i Lyngby i dagbladet Børsen.

»Man kan som huskøber meget vel sikre sig en rabat på 20-25 pct. ved at købe på tvangsauktion«, siger Henrik Høpner til avisen.

På niveau med 90'erne
Antallet af tvangsauktioner på private boliger er steget eksplosivt de seneste måneder. Niveauet for enfamilieshuse ligger nu på det samme som i begyndelsen af 1990’erne, da det danske boligmarked var i gennem en historisk krise.

LÆS ARTIKEL

Advokaten peger samtidig på, at det kan være en barsk oplevelse som privat byder at være med i en tvangsauktion i modsætning til, når man som køber handler bolig gennem en ejendomsmægler på normal vis - ikke mindst forud for selve tvangsauktionen.

»Hvis man kigger på en villa, ringer man til en ejendomsmægler eller en advokat og aftaler at besigtige huset på søndag. Så kommer man ud, og der dufter af nybagte boller, og græsplænen er slået. Så går man rundt en time med sin egen rådgiver, og man får alle de oplysninger, der er«, siger Henrik Høpner og fortsætter:

Grædende børn kigger på
»Ved en tvangsauktion har man 15 minutter i en alt anden lige trykket stemning. Der dufter ikke af nybagte boller. Det kan være med fogedrettens bistand, måske med en låsesmed, måske står ejeren der med grædende børn. Så det er noget ganske andet end en normal bolighandel.«

LÆS ARTIKEL

Hvis man som boligkøber overvejer at købe sin kommende bolig på tvangsauktion, kan det være en god ide at kontakte Nykredit inden tvangsauktionen.

Nykredit vil nemlig gerne tage en dialog med potentielle købere, som gerne vil byde på tvangsauktioner, fremgår det af Børsen

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden