Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

sparemuligheder. Ifølge EDC's nye analyse kan husejere på Frederiksberg øge salgsprisen med 523.000 kroner, hvis de gennemfører energiforbedringer.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tjen op til en halv million ved at energiforbedre dit hus

Boligsælgere kan tjene godt på energiforbedringer af huset, viser ny analyse.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Står du overfor at sælge dit hus, kan det være en god idé at tjekke, om der skal gennemføres energibesparende tiltag.

Boligkøberne betaler nemlig markant mere for et hus med lavt energiforbrug, viser en analyse i næsten 400 områder fra ejendomsmæglerkæden EDC

I gennemsnit bliver et almindeligt hus fra 1970'erne 172.000 kroner mere værd, hvis man efterisolerer, skifter døre og vinduer og udskifter til A-mærkede hvidevarer. Det svarer til 11 procent af boligens pris.

Markant udvikling i energifokus
»For første gang har vi nu fået konkrete tal på, hvad energioptimering betyder for ejendommens værdi, siger Jan Nordmann«, kommunikationschef i EDC.

»Og man behøver ikke at være professor i økonomi for at gennemskue, at det kan være en god investering«, siger han.

Han understreger, at der de senere år er tale om er en særdeles markant udvikling i boligkøbernes fokusering på energibesparelser.

»For bare fem år siden gav et energioptimeret hus ikke noget af betydning på salgsprisen - det var bare et godt salgsargument. I dag ser vi over hele landet, at investeringen også afspejler sig i salgsprisen«, siger Jan Nordmann.

Højest gevinst på Frederiksberg
De største værdiforøgelser opnår husejere på Frederiksberg, hvor huset forøger sin salgspris med 523.000 kroner, hvis man gennemfører energiforbedringer.

I den modsatte ende af skalaen finder vi Rødby og Padborg, hvor man ikke skal regne med mere end cirka 50.000 kroner i bonus.

Jan Nordmann peger på, at den store forskel naturligvis har noget med den generelle store forskel i boligpriser i de pågældende områder at gøre.

»Men det er da tankevækkende, at mens udgifterne til energiforbedringerne er tilnærmelsesvis ens, uanset om man bor i Rødby eller Frederiksberg, så er gevinsten mere end 10 gange højere på Frederiksberg«, siger han.

Analysen er gennemført ved at lade ejendomsmæglere fra EDC vurdere prisen på to standardhuse fra 1970'erne i næsten 400 forskellige postnumre, hvor det ene har et G-energimærke, mens det andet har et C-mærke.

De to huse er i alle andre forhold - stand, størrelse, beliggenhed - ens, så prisforskellene alene kan henføres til energiforbedringerne.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden