Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN
Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Køberne fravælger huse i skybruds- områder

Det bliver stadig sværere at sælge huse med risiko for oversvømmelse.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Billeder af oversvømmede villaveje får nu boligkøbere til at gå langt uden om huse, hvor der er risiko for vandskade og dyre forsikringer.

Mere end halvdelen af boligkøberne siger, at de har fokus på risikoen for oversvømmelse i området, når de skal vælge ny bolig.

LÆS ARTIKEL

Skybrud i baghovedet
Det er de kraftige skybrud, der har ramt Danmark inden for de seneste år, der nu betyder, at man også tænker på risikoen for oversvømmelse, når der skal handles bolig.

LÆS ARTIKEL

»De voldsomme skybrud, der ramte landet i sommer, har i høj grad sat sit præg på boligkøbernes adfærd«, siger Dansk Ejendomsmæglerforenings formand Steen Winther-Petersen.

»Vi ser en stigende tendens til, at folk er påpasselige med at købe boliger, der ligger i områder med fare for oversvømmelser, og ikke mindst boliger, der tidligere har været ramt af vandskader«, siger han.

Fravælger oversvømmet kælder
37 procent af ejendomsmæglerne har oplevet, at købere fravælger boliger, der har en beliggenhed, hvor der er fare for oversvømmelse.

41 procent har oplevet, at villaer med kældre i områder, som allerede har været ramt af oversvømmelser på grund af skybrud, bliver fravalgt, viser en undersøgelse, som Dansk Ejendomsmæglerforening har foretaget blandt sine medlemmer øst for Storebælt.

LÆS ARTIKEL

Vi skal vænne os til det

En brugerundersøgelse på Boligsiden.dk viser, at 65 procent af boligkøberne i dag lægger vægt på risikoen for oversvømmelse i nærområdet, når de ser på bolig.

59 procent lægger vægt på, om kælderen i boligen tidligere har været oversvømmet.

»Vi - og det vil sige både købere, sælger og mæglere - kan ligeså godt vænne os til det. Med de vedvarende klimaforandringer verden over, er det her ikke noget, der kommer til at fylde mindre i årene fremover«, siger Steen Winther-Petersen.

LÆS ARTIKEL

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden