Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

udenfor. Blågårds Plads på Nørrebro ligger lige op af et område, hvor 92 procent af befolkningen er uden for arbejdsmarkedet.
Foto: JACOB EHRBAHN

udenfor. Blågårds Plads på Nørrebro ligger lige op af et område, hvor 92 procent af befolkningen er uden for arbejdsmarkedet.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyt kort viser, hvor der bor flest ledige i København

Tagensvej skiller Nørrebro i ekstremt høj og lav beskæftigelse.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I området mellem Nørre Allé, Guldbergsgade og Sjællandsgade på Nørrebro står 92 pct. af befolkningen uden for arbejdsmarkedet - enten fordi de er i en tilbagetrækningsordning eller ikke har job.

Det kan læses ud af Københavns kommunes 'Socioøkonomiske Københavnerkort', som findes her. (Eksternt link)

Nogle vil måske mene, at det høje antal beboere uden for arbejdsmarkedet skyldes, at det er her, plejehjemmet De gamles By ligger. Men borgere over 66 år tælles ikke med i statistikken over aktivitet på arbejdsmarkedet.

Lige ved siden af, i trekanten, der udgøres af Jagtvej-Nørre Allé-Tagensvej, er kun 6,5 pct. af beboerne uden for arbejdsmarkedet. Her ligger blandt andet Egtmont Kollegiet.

LÆS ARTIKEL

Kortet bryder kommunen ned på mindre enheder, der bl.a fortæller om indkomst, kriminalitet, boligernes størrelse og altså beskæftigelsen.

I gennemsnit er det 17,55 pct. af byens borgere i den arbejdsdygtige alder, der ikke arbejder. Og ikke overraskende finder man høj koncentration af ledige i de tungest belastede områder af København:

For eksempel ligger arbejdsløsheden i dele af Bispebjerg på over 30 pct., og det samme gælder Gavlhus-kvarteret i Husum og området omkring Sundholm på Amager.

Men kortet rummer også overraskelser.

I den helt nordlige del af kommunen, der grænser op til Hellerup - området mellem Strandvejen og Ryvangs Allé - er 24 pct. af indbyggerne udenfor arbejdsmarkedet. Man kan dog ikke ud fra kortet se, om det handler om efterløn eller arbejdsløshed.

Også i enklaven omkring Amalienborg, Kastellet og Esplanaden er mere end 20 procent af beboerne uden beskæftigelse.

Københavnerne med den højeste jobfrekvens bor til gengæld i villakvarterer i Brønshøj og Vanløse og på det østlige Amager ud til vandet.

Men de bor også i lejlighederne omkring Fælledparken - og i Sydhavnen. Dog helt tydeligt klumpet sammen i de nybyggede lejlighedsområder som f.eks. Sluseholmen.

Opdateret 12.28: Præciseret, at beboere over 66 år ikke tælles med i opgørelsen over tilknytning til arbejdsmarkedet.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden