Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Humbug. En række lejligheder, der i virkeligheden er sat til salg hos Home, er de seneste uger blevet forsøgt lejet ud af svindlere.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nye svindelannoncer florerer på lejeboligmarkedet

Udlandske fupmagere lokker med falske og tyvstjålne boligannoncer.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Billederne oser af lækkerhed og klasse, mens huslejen er så lav, at den kan få selv en flad studerende til tasterne med det samme.

5.500 kroner om måneden for en perle af en toværelses lejlighed på indre Østerbro lyder for godt til at være sandt. Og det er det desværre også.

I hvert fald for denne flotte 2'er i Marstalsgade nær Nordhavn Station, der fredag aften blev sat til leje på Den Blå Avis.

Billederne er nemlig tyvstjålet fra ejendomsmæglerkæden Home, hvor lejligheden har været til salg i godt 200 dage, og leje-annoncen er det rene fup - et nyt forsøg i rækken af svindelnumre, der har floreret på det københavnske udlejningsmarked i den seneste tid.

Seks fupforsøg på tre uger »Det er noget nyt, at vi oplever den her form for svindel, men det lader til, at den er systematisk«, siger kommunikationschef hos Home, Mads Ellegaard.

Homes københavnerafdelinger har de seneste tre uger opdaget seks falske annoncer på Den Blå Avis og Bo, hvor deres lejligheder til salg bliver forsøgt lejet ud af svindlere.

»Det er noget, vi holder et vågent øje med. Det er jo meget ubehageligt både for vores kunder, der ejer lejligehederne, og for de lejere, der kan blive snydt af de falske annoncer«, siger Mads Ellegaard.

»Jeg bor godt nok i Storbritannien«...
Som med lejligheden i Marstalsgade er fupmagernes mål at lokke depositum og forudbetalt leje ud af de håbefulde boligsøgende, som derefter aldrig kommer til at overtage nøglen til ejendommen som lovet. Politiken Tjek svarede på annoncen på Den Blå Avis, og fik i første omgang en lang mail tilbage.

»Du kan flytte ind i lejligheden den dag, du får nøglerne. Det eneste problem er, at jeg bor i Storbritannien, men jeg håber, at vi sammen kan finde en løsning«, står der blandt andet i brevet fra den påståede udlejer, der formulerer sig på udmærket engelsk.

Vedkommende, der kalder sig Ella Coleman, forklarer, at hun er en 56-årig farmaceut, der har købt lejligheden, dengang hun arbejde Danmark, og at hun kun ønsker at leje ud til en »rar og ansvarsbevidst person« fordi hun »virkelig værdsætter oprigtighed«.

Men i virkeligheden er hendes identitet ligeså opdigtet som lejeannoncen, der allerede inden, der var gået et døgn, havde fået mindst femten henvendelser i kommentarfeltet under annoncen fra håbefulde lejere, der var interesserede i at leje boligen.

Overfør 5.500 kroner

»Der er et vist omfang af den her slags annoncer, og vi gør alt, hvad vi kan for at filtrere dem fra, allerede inden de kommer online«, fortæller informationsmedarbejder hos Den Blå Avis Jan Lang.

»De typiske svindelannoncer er på attraktive lejligheder i København, der som regel har en lavere pris, end den normalt ville have. Annoncen er skrevet på dansk, men den efterfølgende mailkorrespondance foregår på engelsk, og svindleren vil så have et depositum, som skal sendes via udenlandske bankfirmaer«.

LÆS OGSÅ

Sådan foregik det også det også med annoncen fra Martsalsgade. Politiken Tjek svarede tilbage på mailen fra den engelskskrivende kvinde og fik endnu en mail, hvori hun opfordrer til at overføre 5.500 kroner til hendes bankkonto, så vi til gengæld kan få tilsendt nøglen til lejligheden.

Fjerner annoncer og sletter profiler
»Det er sådan noget, som bør få alaramklokkerne til at ringe hos de intresserede«, siger Jan Lang, der opfordrer brugerne på Den Blå Avis til at anmelde alt der bare lugter en lille smule af snyd med sitets anmelderfunktion.

»Når en annonce bliver anmeldt tjekker vores supportafdeling den efter i sømmene, og finder vi ud af, at der er tale om svindel, fjerner vi annoncen med det samme, ligesom svindlerens profil bliver slettet fra siden«.

VI GUIDER

Annoncen fra Martalsgade er nu fjernet fra Den Blå Avis.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden