Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG
Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Køberne går efter de nyeste huse på markedet

En bolig, der lige er sat til salg, har oftere en realistisk pris. Mange sælgere er stadig 'prisfantaster', mener Nordea.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Du har større sandsynlighed for at komme af med dit hus, hvis du fornylig har sat det til salg, end hvis boligen allerede er blevet en gammel kending på nettet og i avisannoncer.

Og det skyldes sandsynligvis, at prisen er mere realistisk, hvis sælgeren er ny på markedet.

Nyeste huse er populære Sådan tolker Nordeas boligøkonom de nye tal fra Realkreditrådet, der netop har opgjort ligge- og udbudstider for maj måned.

»Dagens tal viser, at boligkøberne i øjeblikket går efter de 'nye'huse, det vil sige de huse, som endnu ikke har nået at være til salg så længe«, siger Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea Kredit.

LÆS ARTIKEL

Hun peger på, at de huse, der er blevet solgt i årets fem første måneder, i gennemsnit har været udbudt i 291 dage.

Prisfantaster florerer
Til sammenligning har husene, der ikke blev solgt, har ligget til salg i 302 dage. Og det er en stor forskel, siger økonomen, i betragtning af, at der altid sættes flere huse til salg om foråret.

Blandt de boligejere, der stadig kæmper for at afsætte huset, findes der stadig en del af dem, som Lise Nytoft Bergmann kalder 'fantaster'. Det er sælgere, der har sat prisen alt for højt i forhold til de nuværende handelspriser, og ikke sætter dem ned.

25 procent for dyre huse

Der er flest fantaster i Jylland, og mange ender også med at opgive salget.

LÆS

»Vi ser nu, at den pris, en bolig står udbudt til, når en sælger opgiver at få den solgt og piller den af markedet, i øjeblikket ligger næsten 25 procent over de nuværende salgspriser«, siger boligøkonomen.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden