Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 FINN FRANDSEN (arkiv)
Foto: FINN FRANDSEN (arkiv)

overvejelser. Realkreditforeningens Køberbarometer viser, at 5,5 procent af befolkningen overvejede at købe bolig i andet kvartal, hvilket er en pæn stigning fra lidt over tre procent i årets første tre måneder.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu låner boligejerne igen flere penge

Nettoudlånet er det højeste siden slutningen af 2009, viser nye tal.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nettoudlånet til ejerboliger blev på 13 milliarder kroner i årets andet kvartal. Det er det højeste niveau siden sidste kvartal af 2009, viser nye tal fra Realkreditrådet.

I realkreditforeningen siger direktør Karsten Beltoft, at nettoudlånet gennem de senere år har været på mellem fem og ti milliarder kroner.

Flere handler

»Dagens tal er godt nyt. Noget af stigningen skyldes flere tillægslån, men en del af stigningen i nettoudlånet kunne også tyde på, at handelsaktiviteten er steget i andet kvartal. Jeg ser dagens tal som en opmuntrende nyhed, som tyder på et boligmarked i bedring«, siger Karsten Beltoft.

Selv om det er gået fremad med låneaktiviteten i andet kvartal, er det for tidligt at afblæse krisen på boligmarkedet.

LÆS ARTIKEL

»Men finansieringsomkostningerne er ekstremt lave, og boligpriserne er faldet en del, så det er forholdsvis billigt at købe nu. På et tidspunkt vil boligkøberne udvikle en mere positiv forventning til egen og landets fremtid og efterspørge en bolig. Priserne vil derpå formentlig rette sig en smule«, siger Karsten Beltoft.

Realkreditforeningens Køberbarometer indikerer også dette, da 5,5 procent af befolkningen overvejede at købe bolig i andet kvartal, hvilket er en pæn stigning fra lidt over tre procent i årets første tre måneder.

Nettoudlånet med variable renter til ejerboliger steg med 11 milliarder kroner, og for første gang siden finanskrisen i 2008 var der en positiv tilgang af fastforrentede lån. Nettoudlånet for fastforrentede lån var på to milliarder kroner.

»Flere boligejere benytter sig af de historisk lave faste renter og låser renten fast i hele lånets løbetid. Det er en glædelig udvikling i lyset af diskussioner om boligejernes rentefølsomhed«, siger Karsten Beltoft.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden