Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

Målefejl. Det opgivne BBR er i hvert fjerde tilfælde forkert.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fejl i BBR-beregninger kan blive en bombe under husejerne

Hvert fjerde enfamiliehus er opmålt forkert, viser nye tal.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er vigtigt, at du har opgjort dit boligareal korrekt i det såkaldte boligregister, for du risikerer et smæk af dimensioner, hvis det viser sig at være forkert, skriver Bolius Boligejernes Videncenter i deres magasin, Bedre Hjem.

I en sag fra Midtjylland blev en boligsælger dømt til at tilbagebetale 150.000 kroner til køber, fordi husets boligareal viste sig at være under de 150 kvadratmeter, som stod i salgsopstillingen.

Køber fik med andre ord mindre boligareal, end han havde betalt for.

Sætter byggeprocenten for højt Op mod 25 procent af alle danske enfamiliehuse er opmålt forkert, vurderer Bygnings- og Boligregistret (BBR) overfor magasinet.

Og også hvis boligen viser sig at være større, end der står i registret, kan du få en regning.

For så skal du betale mere i boligskat, og de mange fejl har også fået kommunerne til at gå på jagt efter forkerte registreringer.

Ved at rette i BBR-registret kan kommunen nemlig få et større bloktilskud fra staten som led i den nationale udgiftsbehovsudligning.

Tilskuddet gives på baggrund af kommunens boligmasse. Således indhentede Sønderborg Kommune ifølge Bedre Hjem 124 millioner kroner på at rette boligoplysningerne i BBR.

For den enkelte boligejer kan et for stort areal i BBR ligeledes være med til at sætte din byggeprocent for højt og dermed udløse et nej til at opføre et udhus eller en tilbygning til dit hus.

LÆS OGSÅ

Og der er mere:

»Tallene har jo betydning for din forsikring og for sagsbehandlingen i forhold til ejendomsskat. Registret bruges også til ejendomsvurderinger«, siger Pia Færch, der er vicekontorchef hos KL, der driver BBR-registret, til Bedre Hjem.

Typiske arealfejl er 'hemmelige' opførelser af skure og carporte samt loftsrum og udestuer, som er inddraget til bolig uden tilladelse.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden