Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Nedslag. Hvor længe tør du vente? Drømmer du om stråtækt bolig uden for Odense, kan der gøres en god handel med sælgeren, der sænker prisen med 50.000 hver fredag. Foto fra Rasmus Vibys hjemmeside

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fynbo sænker sin huspris med 50.000 kroner hver fredag

Rasmus Viby vil sælge sit hus efter 'hollandsk auktion'-princippet.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ejeren af en istandsat landvilla tæt på Odense forsøger at sælge boligen lidt ligesom boghandlere, der skal af med lageret - de holder 'hollandsk auktion'.

Det skriver boligsitet Boliga.dk

Gratis om halvandet år It-manden Rasmus Viby lader nemlig prisen falde med 50.000 kroner hver fredag, indtil en køber slår til. I skrivende stund er prisen 3.545.000 kroner.

Sælger regner med, at han nok skal komme af med de 313 kvadratmeter hovedhus og gæstehuset på 35 kvadratmeter, inden prisen går i nul om 17 måneder.

»Jeg har allerede haft flere bud på huset, der dog ligger et stykke under den nuværende pris, men så har jeg sagt, at de må komme den dag, hvor jeg rammer den pris, de vil give«, siger han til Boliga.dk

LÆS ARTIKEL

I Forbrugerrådet synes boligøkonom Maria Hyldahl, at metoden kan stresse køberne til at byde. Og de kan ikke vide, om sælgeren rent faktisk sætter prisen ned, som han siger, forklarer hun Boliga.dk

Fynsk idyl

'Hollandsk auktion' over boliger er faktisk forbudt, hvis man er professionel ejendomsmægler. Private må dog gerne.

Rasmus Viby beroliger dog potentielle købere til sin 'fynske idyl', som han kalder den:

LÆS OGSÅ

»Det er op til køberne at slå koldt vand i blodet og vente, til de har råd til boligen. Og selvom jeg ikke bruger en mægler, er der stadig regler, der gælder. Desuden kan vi jo lave en betinget købsaftale«, siger Rasmus Viby, der også - når auktionen på et tidspunkt forventes at være slut - har tænkt sig at få en advokat til at lave købsaftalen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden