Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

sikkerhed. Renten på et fastforrentet 30 års lån skraber bunden.
Foto: SØREN SCHNOOR /Arkivfoto)

sikkerhed. Renten på et fastforrentet 30 års lån skraber bunden.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere boligejere vælger lån med fast rente

Læsset er ved at tippe over til fastforrentede lån. Flere boligejere vælger i dag et lån med fast rente.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De fastforrentede lån er ved at få overtaget over flekslånene. Næsten syv ud af 10 lån i tredje kvartal var af den slags, hvor renten ligger fast, viser tal fra Realkreditrådet.

Realkreditlån med fast rente voksede med 6,5 milliarder kroner i tredje kvartal 2012, mens lån med rentetilpasning steg med 3,9 milliarder kroner. Variabelt forrentede lån med renteloft faldt med 6,8 milliarder kroner.

Renten er historisk lav

»Gennem de senere kvartaler har et stigende antal boligejere igen valgt lån med fast rente, og interessen for rentetilpasningslån har samtidig været aftagende«, siger Ane Arnth Jensen, direktør for Realkreditrådet i en kommentar.

»Vi skal tilbage til efteråret 2008 for at finde en lignende situation. Dengang faldt renterne på de korte rentetilpasningslån efterfølgende kraftigt, og de danske boligejere har frem til i dag foretrukket rentetilpasningslån«.

At danske boligejerne nu søger mod de fastforrentede lån skyldes, at man kan sikre sig en meget lav rente de næste 30 år på et fastforrentet lån.

»Derfor har flere boligejere nu valgt et fastforrentet lån, og det er generelt en god idé at overveje et fastforrentet lån. Renten er historisk lav, og det giver tryghed i privatøkonomien«, påpeger Ane Arnth Jensen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden