Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Den lave rente redder flere boligejere med dårlig økonomi

Færre boligejere tvinges til at sælge deres hjem på grund af dårlig økonomi, viser gennemgang fra EDC.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Antallet af boligejere, der må sælge boligen alene på grund af dårlig økonomi, er på to år faldet med 35 procent hos ejendomsmæglerkæden EDC.

Hvor det i 2010 var en ud af syv boligsælgere, der solgte boligen, fordi den var blevet for dyr, er andelen i dag faldet til en ud af 11 boligsælgere. Det viser en gennemgang af knap 2.000 boligsalg i 2012 hos EDC.

Det er i høj grad de lave renter, som betyder, at flere kan blive boende, selv om husstanden rammes af faldende indkomst, vurderer mæglerkæden.

Unikke muligheder for at regulere den månedlige ydelse »I modsætning til eksempelvis beboere i leje- og andelsboliger, har boligejerne i kraft af de rekordlave renter haft nogle helt unikke muligheder for at justere på den månedlige ydelse«, siger kommunikationskonsulent Birgitte Ringbæk fra EDC.

»Uanset om man har valgt at sikre sine ydelser med et fastforrentet lån, eller man har valgt det billigere, men også mere ustabile, variabelt forrentet lån, så har rentefald gjort det muligt at skrue ned for ydelserne«, siger hun.

EDC undersøger hvert år, hvad hovedårsagerne er til, at deres kunder har sat boligen til salg.

Færre sælger af ren og skær lyst

2012-undersøgelsen viser, at finanskrisen har ændret markant på danskernes lyst til at flytte.

Hvor cirka hver fjerde boligsælger i 2008 solgte af helt utvungne omstændigheder, er det i dag kun 11 procent, der sælger af ren og skær lyst til at prøve at bo i nye omgivelser.

Over en femårig periode er andelen af lystsælgere dermed halveret.

»Man føler sig mere udsat, når ens bolig falder i værdi, og så holder man sig oftere til dét, man har. Og den pågældende femårige periode har jo været kendetegnet af prisfald på boligmarkedet«, siger Birgitte Ringbæk.

LÆS OGSÅ

Blandt EDC's kunder svarer 38 procent, at de flytter på grund af ændrede behov. Det er for eksempel, når der skal bruges et børneværelse mere.

14 procent svarer, at de skal sælge på grund af skilsmisse. Salg af dødsbo udgør 12 procent, mens ren lyst til ny bolig udgør 11 procent af sælgernes motivation.

Ni procent svarer, at de er presset af en for stram økonomi, mens seks procent flytter på grund af et nyt job.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden