Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 Per Folkver
Foto: Per Folkver

Lånetvivl. Tim Valbøll og kæresten har købt et nyt hus, fordi de ønsker mere plads, hvis der en gang skulle komme en familieforøgelse. Men de har været meget i tvivl om, hvordan de skulle finde det bedste lån.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Frustreret låntager: »Det er helt umuligt at være sikker på, hvad der er billigst«

Tim Valbøll har sat sig grundigt ind i lånetyper og priser, men er stadig usikker på, om han har valgt rigtigt.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Nu har jeg et par gange haft brug for at finansiere min og min families bolig, og jeg synes, det er en vanskelig proces. Det kan være svært at se, hvad fordelene ved de forskellige lån er. Og hvis man spørger sin rådgiver i banken, ender det ofte med, at de spørger en: Hvad synes I selv? Hvad har i det bedst med?«.

Sådan beskriver 39-årige Tim Valbøll sine erfaringer med at skulle finde det rette realkreditlån.

Sammen med kæresten Ann på 38 og sønnen Anton på 2 1/2 bor de i et dobbelthus i Tune - et hus, de nu har ejet i otte år, og som de netop har solgt, næsten samtidigt med at de købte et større parcelhus i samme område, så der i fremtiden er plads til en eventuel familieforøgelse.

LÆS OGSÅ Tim Valbøll er til daglig strategidirektør i Arriva, og han har efter bedste evne undersøgt markedet for realkreditlån - i håbet om at finde det helt rigtige realkreditinstitut, der kan tilbyde de rigtige lån - med den rette balance mellem pris, lånetype og lånemuligehder, samt en vis sikkerhed. »Vi har valgt ud fra samme princip som tidligere. Vi vil have afdragsfrihed på realkreditlånene og bruge de sparede penge på at banke af på et boliglån i banken, som er betydeligt dyrere med en rente på hele syv procent. Boliglånet skal bankes af Familien er kunder i Jyske Bank, som normalt tilbyder realkreditlån hos Totalkredit - men tidligere på året ændrede Nykredit, der ejer Totalkredit, reglerne for deres udlån. Regler der betyder, at Tim Valbøll ikke kan finansiere hele realkreditlånet med afdragsfrie lån - som planlagt.

Som noget nyt er man hos Totalkredit nemlig tvunget til at afbetale på den yderste del af realkreditlånet. Den del der dækker mellem 60 til 80 procent af husets værdi.

Højere bidrag

Løsningen hed Realkredit Danmark, der stadig tilbyder afdragsfrihed på hele lånet, men som til gengæld har højere bidragssatser. »Vi har gået efter så lav en ydelse på realkreditlånet som muligt og så med den sikkerhed, at renten holder sig i ro i tre år. Et F1-lån var lidt for nervepirrende. Men jeg kan sagtens risikere, at det omtre år viser sig, at jeg har truffet det forkerte valg i forhold til vores realkreditlån«, siger Tim Valbøll, der ikke har undersøgt priserne hos hverken BRFkredit eller Nordea Kredit.

LÆS OGSÅ Realkredit Danmarks tilbud betyder, at familien sparer mellem 7.000 og 8.000 kroner i forhold til Totalkredits model. Selv om Tim Valbøll er betragteligt mere velbevandret i realkredittens krinkelkroge end de fleste, er der stadig en lang række elementer, som Tim ikke har taget med i regnestykket. Realkredit Danmarks indførelse af differentierede bidragssatser og kursskæring har ikke haft nogen indflydelse på valget af realkreditselskab. »Min intuition og min økonomiske fornuft siger mig, at ud fra vores behov har vi valgt det rigtige realkreditlån. Sådan ser det ud, når jeg kigger på bundlinjen. Men der er jo meget der kan ændre sig - for eksempel renten. Det er helt umuligt at være sikker på, hvad der er billigst«, siger Tim Valbøll.Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden