Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

markedsandel. Ifølge en opgørelse fra Boligsiden.dk er der i dag knap 1.800 andelsboliger til salg i København mod cirka 1.300 ejerlejligheder.
Foto: BORBERG THOMAS

markedsandel. Ifølge en opgørelse fra Boligsiden.dk er der i dag knap 1.800 andelsboliger til salg i København mod cirka 1.300 ejerlejligheder.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Andelsboligmæglere skal uddannes bedre

Der er flere andels- end ejerlejligheder til salg. Ny efteruddannelse på vej.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alt for mange ejendomsmæglere har ikke tilstrækkelig viden om andelsmarkedets krinkelkroge til, at de kan give kvalificeret rådgivning.

Derfor har mæglerkæden Andelsbutikken startet sit eget andelsakademi, der skal ruste kædens ansatte, så de kan svare på selv relativt komplicerede spørgsmål om renteswap og udregning af andelskronen.

Hvad er en andelskrone?
»Vi fandt desværre, at der var alt for mange, der ikke vidste nok om, hvordan andelsmarkedet fungerer. Eksempelvis var der nogle, der ikke vidste, hvad en andelskrone er. Det går simpelthen ikke, hvis du skal sælge andelsboliger«, siger Martin Østengaard, der er indehaver af Andelsbutikken.dk.

Han mener ikke kun, at det er hans egen butik, men derimod hele branchen, der er blevet taget på sengen af det boomende marked for andelsboliger.

Ifølge en opgørelse fra Boligsiden.dk er der i dag knap 1.800 andelsboliger til salg i København mod cirka 1.300 ejerlejligheder.

LÆS ARTIKEL

»Hvem kunne have forudsagt, at der i dag sælges flere andele end ejerlejligheder. Den store opgave for branchen er at få løftet vidensniveauet«, siger Martin Østengaard, der mener, at forklaringen kan være, at man beskæftiger sig alt for lidt med andele på ejendomsmægleruddannelsen.

»Som jeg kender uddannelsen, er andele en forsvindende lille del af pensum«, siger han.

I Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation hilser formanden, Hans Erik Lund, initiativet velkomment.

LÆS OGSÅ

»Vi kan ikke have noget imod, at de, som arbejder med området, uddanner sig. Men man kan heller ikke se bort fra, at dette initiativ handler om, at Andelsbutikken gerne vil profilere sig og få større fodfæste på markedet for andelsboliger«, siger han.

Generelt mener Hans Erik Lund, at der blandt ejendomsmæglerne gøres et stort stykke arbejde for at højne vidensniveauet blandt ejendomsmæglerne.

»Men desværre møder vi også nogle, der har brug for at få løftet deres vidensniveau. Det kniber især i forhold til finansieringen af andelsboliger«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden