Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Præmieudvidelse. Ejerskifteforsikring er en post på budgettet, der nu risikerer at blive betydeligt højere for boligkøbere.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Se dig for: Ejerskifteforsikringen kan blive op til 200 procent dyrere

Forbrugerrådet frygter, at boligkøbere fravælger forsikring til 30.000 kroner.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Står du foran et huskøb - og vil du gardere dig mod ubehagelige overraskelser ved at tegne en ejerskifteforsikring - risikerer du at skulle hive op mod 30.000 kroner op ad lommen.

Det er flere hundrede procent mere, end forsikringen har kostet indtil nu.

LÆS ARTIKEL

Forklaringen er, at ejerskifteforsikringen fra 1. maj dækker flere skjulte fejl og mangler, bl.a. på el- og vvs-installationer.

Præmierne højere end ventet
Men selv om forsikringsselskabernes egen brancheorganisation tidligere har anslået, at den nye dækning ville føre til prisstigninger på op mod 50 procent, ser præmierne ud til at blive betydeligt højere.

Forbrugerrådet og Dansk Ejendomsmæglerforening har set på prisudmeldinger og præmieforhøjelser fra en række af landets forsikringsselskaber, og skriver i en fælles pressemeddelelse:

»Baseret på prisudmeldingerne fra nogle af de største aktører, tegner der sig det mønster, at priserne på ejerskifteforsikringerne efter 1. maj 2012 i gennemsnit vil stige i omegnen af 200 procent i forhold til prisen på en basis ejerskifteforsikring før 1. maj 2012«.

Risikabelt at fravælge forsikringen
I kroner og øre betyder det en stigning fra ca. 10.000 kroner til ca. 30.000 kroner, med store udsving fra boligtype til boligtype. Priserne er dog ikke endelige.

Forbrugerrådet frygter alligevel, at den højere pris vil få mange til at fravælge forsikringen.

LÆS

Og gør de det, har de et alvorligt problem, hvis der efter købet viser sig skjulte skader eller farlig klamp. Sælgeren kan nemlig ikke gøres ansvarlig, hvis han har fået lavet en tilstandsrapport.

Hent flere tilbud

Derfor er anbefalingen fra Forbrugerrådet stadig, at man som køber tegner forsikringen - men gør hjemmearbejdet først:

»På grund af de store prisstigninger, som branchen lægger op til, er det en god idé at indhente tilbud på en ejerskifteforsikring fra flere forskellige forsikringsselskaber og ikke bare blindt vælge det tilbud, som sælger har indhentet«, lyder rådet.

LÆS OGSÅ

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden