Oase. Mange byboer i Vestjylland foretrækker Blåvands klitter, når de skal købe fritidsbolig.
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

Oase. Mange byboer i Vestjylland foretrækker Blåvands klitter, når de skal købe fritidsbolig.

Bolig

Her vil byboerne helst købe sommerhus

Der er stor forskel på, hvor aarhusianere og københavnere helst vil feriere.

Bolig

Vinterferien trækker mange danskere ud af hverdagens rammer og ud til de mange sommerhusparadis rundt omkring i Danmark.

Boliga, der er en uafhængig boligportal, har for første gang undersøgt, hvor borgerne i de danske byer foretrækker at købe sommerhus.

LÆS OGSÅ

Statistikken er baseret på det postdistrikt, ejerne af fritidshusene bor i og det postdistrikt, deres fritidshus ligger i.

Øverst på listen, over hvor flest danskere har sommerhus, ligger Nykøbing Sjælland i Nordvestsjælland, mens Ebeltoft ligger nummer to på listen. Her foretrækker borgerne fra 33 byer at holde ferie, skriver Boliga på deres hjemmeside.

Københavnere elsker Nordsjælland
Hovedstadens indbyggere er især vilde med Nordsjælland, når de skal holde ferie.

I indre by og på Østerbro har de fleste borgere valgt at købe sommerhus i Vejby, mens man på Nørrebro og Vesterbro foretrækker Jægerspris. I de øvrige københavnske postnumre peger pilen mod Nykøbing Sjælland.

I Aarhus vil man helst erhverve fritidsbolig i Ebeltoft, mens mange odenseanere foretrækker Otterup som ferieby.

Ålborgensernes præferencer giver Hals førstepladsen i tre postnumre, mens Blokhus er topscorer i en enkelt bydel.

Tisvildeleje er dyreste

Hornbæk i Nordsjælland er kendt som byen, der tiltrækker en stor del af sit publikum fra velhaverområderne lige nord for København, og Boligas undersøgelse bekræfter det opfattelse.

Således er byen nummer ét på listen i blandt andet Hellerup, Charlottenlund, Klampenborg, Vedbæk, Skodsborg og Rungsted Kyst.

Og hvor flygter borgerne i Hornbæk så hen i feriemånederne? Mod syd. De fleste fra Hornbæk vælger at købe sommerhus i Tikøb.

LÆS OGSÅ

Selvom Hornbæk er overordentlig populært blandt den velstillede del af befolkningen, er det ikke her, man finder landets højeste kvadratmeterpriser på fritidshuse.

Den rekord tager nabobyen Tisvildeleje sig af med en gennemsnitlig salgskvadratmeterpris på 24.900 kr. i 2012, og måske er det derfor, at borgerne i Tisvildeleje først og fremmest vælger at købe sommerhuse i nabobyen Vejby, hvor kvadratmeterpriserne er godt 8.000 kr. lavere i snit.

LINKSe her hvor dine byfæller oftest køber sommerhus

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce