Sælgerstrøm. Ikke siden sommerhussalget blev registreret første gang på boligsiden.dk i 2009 er har der være et større udbud.
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

Sælgerstrøm. Ikke siden sommerhussalget blev registreret første gang på boligsiden.dk i 2009 er har der være et større udbud.

Bolig

Der er rekordmange sommerhuse til salg lige nu

Ubuddet på ferieboligerne har ikke været større siden 2009.

Bolig

Med eller uden havudsigt. Stort med plads til hele den pukkelryggede familie eller kun til de allernærmeste. I Jylland eller på én af øerne.

Lige nu er der rekordmange sommerhuse til salg - og det er derfor en oplagt mulighed, hvis man som potentiel sommerhuskøber slår til nu. For med flere huse bliver konkurrencen blandt sælgerne også større.

Det viser udbudsstatistikken fra Boligsiden.dk for maj.

Størst stigning i Nordjylland

Der er omkring 13.000 sommerhuse at vælge mellem netop nu. Alene den seneste måned er der sat omkring 1.300 nye sommerhuse er sat til salg. Og salget går også fremad. I maj i år er der solgt 30 procent flere sommerhuse end maj sidste år.

»Vi har faktisk ikke set så mange sommerhuse til salg siden 2009, hvor vi begyndte at analysere antallet af solgte sommerhuse«, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Juni og juli er traditionelt de to måneder, hvor der er flest sommerhuse til salg. I slutningen af maj i år var der helt præcist 12.975 sommerhuse på salgslisten. Det er seks procent flere end året før og en stigning på tre procent i forhold til april.

Det er i hele Danmark, at der er kommet flere sommerhuse at vælge mellem. Næsten alle regionerne har oplevet en stigning på mellem seks og 14 procent siden sidste måned.

»Kun hovedstadsregionen har oplevet et fald, og her er der i dag seks procent færre sommerhuse til salg nu end for et år siden«, siger Birgit Daetz.

Det er især i Nordjylland, der er blevet mere at vælge imellem. Her er der 8,6 procent flere sommerhuse til salg, mens Syddanmark følger lige efter med seks procent flere sommerhuse på markedet sammenlignet med sidste år.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce