Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
OLE LIND
Foto: OLE LIND

BEDRING. Når økonomien får det bedre, tør flere købe bolig. Også selv om renten på lånet stiger som følge af netop fremgang i økonomien.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Økonom: Stigende renter på boliglån kan faktisk være godt for boligsalget

Flere tør købe bolig, når økonomien får det bedre.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ingen grund til panik, selv om det på få dage er blevet dyrere at låne til en bolig.

Det fastslår cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark på baggrund af de stigende renter på de obligationer, der ligger bag både fastforrentede lån og flekslån.

LÆS ARTIKEL

En udvikling, der hænger direkte sammen med udsigten til strammere pengepolitik i USA.

Ydmyg økonom
»Man skal holde sig for øje, at vi kommer fra meget lave renteniveauer. Og selv om vi nu ser en mindre stigning, er der stadig tale om lave renter i historisk sammenhæng«, siger Christian Hilligsøe Heinig.

Han forventer ikke, at vi i de næste par år vil se kraftige og hurtige ryk op af rentestigen. Men han vil ikke afvise, at det højere leje, renten har fundet i løbet af de seneste dage, er kommet for at blive.

»Det kan være et signal om, at vi nu har set bunden af renten. Men jeg er ydmyg - det kan også gå den anden vej igen med faldende renter«, siger cheføkonomen med henvisning til, at der stadig er usikkerhed om økonomien.

Godt for boligsalget
Men når renterne stiger over hele verden, er det faktisk, fordi både den globale og europæiske økonomi - godt nok med museskridt - er på vej ud af krisen.

Derfor skal man heller ikke være bange for, at boligmarkedet i Danmark nu bliver slået tilbage, fordi det er blevet lidt dyrere at låne penge, siger han.

»Stigende rente er faktisk til fordel for boligmarkedet, når det er konsekvensen af, at det går bedre økonomisk«, siger Christian Hilligsøe Heinig.

»I øjeblikket kæmper boligmarkedet især mod den usikkerhed, folk føler om økonomien. Når den usikkerhed bliver mindre, er der også flere, der tør købe bolig«.

I går viste de såkaldte forbrugertillidstal fra Danmarks Statistik, at danskerne i maj så markant lysere på den økonomiske fremtid, end vi har gjort længe.

3 procents-lån stadig ok

De seneste dages rentestigninger har blandt andet betydet, at 3,5 procents-lånet uden afdrag er åbent igen, og det er i øjeblikket det mest attraktive, hvis man ønsker lån med fast rente og afdragsfrihed.

Ønsker man at afdrage, og vil man blive boende i lang tid, anbefaler Realkredit Danmark fortsat 3 procents-lånet, selv om kursen er faldet til omkring 96 og kurstabet dermed er større.

LÆS OGSÅ

Det skyldes, forklarer cheføkonomen, at dette lån stadig er det billigste set over længere tid.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden