Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Luksustrang. Ifølge Homes tal er andelen af solgte sommerhuse til over 2,5 millioner kroner er mere end fordoblet fra 2012 til 2013. (arkivfoto)
Foto: MARTIN LEHMANN

Luksustrang. Ifølge Homes tal er andelen af solgte sommerhuse til over 2,5 millioner kroner er mere end fordoblet fra 2012 til 2013. (arkivfoto)

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Luksuriøse sommerhuse er blevet populære igen

Sommerhuse til under en million kroner sælger dog stadig bedst, viser tal.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere og flere danskere har tilsyneladende fået lyst - og råd - til det søde liv og et sommerhus i den absolutte millionklasse. Det viser en opgørelse fra ejendomsmæglerkæden Home.

Home har sammenlignet de to seneste årgange af kædens sommerhushandler til og med maj, som sammen med juni er den bedst sælgende sommerhusmåned.

Og resultatet er overraskende, lyder det fra relationschef i Home, Mads Ellegaard.

Fre tre til syv procent
»Mest opsigtvækkende er det, at der igen er mere salg i de dyre sommerhuse. Vi ser i stigende grad en ny kundegruppe på banen. Nemlig køberne til husene i sommerhusenes superliga«, siger han.

»Der er tale om en markant og positiv U-vending i forhold til de salgstendenser og humørmålinger, der var for blot få måneder siden«.

Homes tal viser, at andelen af solgte sommerhuse til over 2,5 millioner kroner er mere end fordoblet fra 2012 til 2013.

De luksuriøse sommerhuse er således rykket fra at udgøre tre procent af handlerne til at udgøre syv procent - altså en fremgang på fire procentpoint.

»Det viser, at der er danskere, der er villige til at gå hele vejen med sommerhusdrømmen og få de bedste huse med de bedste beliggenheder. Det stemmer godt med, at forbrugeroptimismen er steget markant i graderne«, siger Mads Ellegaard.

De mest populære sommerhuse hos Home - eller prismæssigt mest overkommelige - er dog fortsat huse til under en million kroner. 55 procent af Homes solgte sommerhuse har således kostet mindre end en million.

Ud af i alt 13.200 sommerhuse til salg er der i dag omtrent 1300 sommerhuse til salg for over 2,5 millioner kroner, mens der er knap 5700 huse til salg for under en million kroner.

Det betyder, at de dyreste huse udgør knap 10 procent af udbuddet, og at de billigste udgør 43 procent.

»De billige huse sælger altså bedre målt i forhold til udbuddet, mens det er modsat for de dyre huse. De seneste tendenser betyder dog, at der er rettet noget op på skævheden i markedet«, siger Mads Ellegaard.

Ifølge boligsiden.dk lå sommerhuspriserne i maj 2013 1,2 procent over samme måned sidste år.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden