Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
BILLIGST. Har du et billigt sommerhus til salg - måske til under en halv million - har du i øjeblikket større chancer for at finde en køber.
Foto: MORTEN LANGKILDE

BILLIGST. Har du et billigt sommerhus til salg - måske til under en halv million - har du i øjeblikket større chancer for at finde en køber.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Salg af sommerhuse: De allerbilligste er de mest populære

Især ældre mennesker vælger at købe fritidsbolig i øjeblikket, siger mæglerne.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om salget af sommerhuse stadig kører i slæbegear sammenlignet med tiden før finanskrisen, bliver der alligevel handlet.

Men der er primært købere til de helt billige huse, konstaterer mæglerkæden EDC, der har spurgt 66 af sine medlemsbutikker i sommerhusområder.

Lidt højere salg »Hele 66 procent af de sommerhuse, der er blevet solgt det seneste år, hører til det pågældende områdes billigste prisklasse«, siger kommunikationskonsulent Birgitte Ringbæk fra EDC.

»Der meldes om hele områder, hvor salget udelukkende har været af de billigste huse«, tilføjer hun.

Der blev i alt handlet omkring 6.000 sommerhuse i 2012 i følge Danmarks Statistik. Og ECD har i det første halve år af 2013 set et stigning i salget på 10 procent i forhold til sidste år.

Køb for under 500.000
Tallet skal ses i forhold til et rekordstort udbud af fritidsboliger, der aktuelt ligger på omkring 13.000.

LÆS ARTIKEL

I gennemsnit sælges et sommerhus nu for lige omkring en million kroner, men der er også mange huse, der kan erhverves for under en halv million.

Og når disse billige fritidshuse er meget populære, skyldes det især, at købere af sommerboliger er en helt anden type end før finanskrisen, mener EDC-mæglerne:

Flere ældre købere
»Vi oplever de fleste steder en anden køberskare end under højkonjunkturen, hvor vi havde mange yngre købere, som kombinerede lejligheden i byen med et sommerhus på landet«, siger Birgitte Ringbæk.

GUIDE

» I dag har vi flere af de lidt ældre købere, som søger nostalgien og roen på landet, og gerne vil bevare en markant forskel mellem standarden i fritidshuset og villaen derhjemme. De har talt om sommerhus længe, og føler nu at priserne og tiden er den rette til at realisere drømmen«, mener hun.

Fradrag for istandsættelse

EDC peger på, at regeringens genoplivningen af bolig-job-fradraget - også kaldet håndværkerfradraget - også spiller ind på salget af de helt billige sommerhuse.

LÆS OGSÅ

»Et fradrag på op til 15.000 kr. for lønudgifter per voksent medlem i husstanden er jo interessant, hvis man har ønske om at højne standarden i et lidt ældre fritidshus«, siger Birgitte Ringbæk.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden