BILLIGST. Har du et billigt sommerhus til salg - måske til under en halv million - har du i øjeblikket større chancer for at finde en køber.
Foto: MORTEN LANGKILDE

BILLIGST. Har du et billigt sommerhus til salg - måske til under en halv million - har du i øjeblikket større chancer for at finde en køber.

Bolig

Salg af sommerhuse: De allerbilligste er de mest populære

Især ældre mennesker vælger at købe fritidsbolig i øjeblikket, siger mæglerne.

Bolig

Selv om salget af sommerhuse stadig kører i slæbegear sammenlignet med tiden før finanskrisen, bliver der alligevel handlet.

Men der er primært købere til de helt billige huse, konstaterer mæglerkæden EDC, der har spurgt 66 af sine medlemsbutikker i sommerhusområder.

Lidt højere salg »Hele 66 procent af de sommerhuse, der er blevet solgt det seneste år, hører til det pågældende områdes billigste prisklasse«, siger kommunikationskonsulent Birgitte Ringbæk fra EDC.

»Der meldes om hele områder, hvor salget udelukkende har været af de billigste huse«, tilføjer hun.

Der blev i alt handlet omkring 6.000 sommerhuse i 2012 i følge Danmarks Statistik. Og ECD har i det første halve år af 2013 set et stigning i salget på 10 procent i forhold til sidste år.

Køb for under 500.000
Tallet skal ses i forhold til et rekordstort udbud af fritidsboliger, der aktuelt ligger på omkring 13.000.

LÆS ARTIKEL

I gennemsnit sælges et sommerhus nu for lige omkring en million kroner, men der er også mange huse, der kan erhverves for under en halv million.

Og når disse billige fritidshuse er meget populære, skyldes det især, at købere af sommerboliger er en helt anden type end før finanskrisen, mener EDC-mæglerne:

Flere ældre købere
»Vi oplever de fleste steder en anden køberskare end under højkonjunkturen, hvor vi havde mange yngre købere, som kombinerede lejligheden i byen med et sommerhus på landet«, siger Birgitte Ringbæk.

GUIDE

» I dag har vi flere af de lidt ældre købere, som søger nostalgien og roen på landet, og gerne vil bevare en markant forskel mellem standarden i fritidshuset og villaen derhjemme. De har talt om sommerhus længe, og føler nu at priserne og tiden er den rette til at realisere drømmen«, mener hun.

Fradrag for istandsættelse

EDC peger på, at regeringens genoplivningen af bolig-job-fradraget - også kaldet håndværkerfradraget - også spiller ind på salget af de helt billige sommerhuse.

LÆS OGSÅ

»Et fradrag på op til 15.000 kr. for lønudgifter per voksent medlem i husstanden er jo interessant, hvis man har ønske om at højne standarden i et lidt ældre fritidshus«, siger Birgitte Ringbæk.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce