Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Mange prøver at sælge deres bolig uden en ejendomsmægler. På Den blå Avis' hjemmeside dba.dk er antallet af annoncer på villaer, sommerhuse og ejerlejligheder fordoblet på to år.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere boligsælgere gør det selv

Vi ringer ikke længere per automatik til ejendomsmæglæeren, når vi vil sælge.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En gør det selv-dille har ramt bolighandlen. Danskerne ringer ikke længere per automatik til den lokale ejendomsmægler, men vælger i højere grad selv at stå for boligsalg.

Det skriver metroXpress.

Tal fra Realkreditrådet viser, at der i marts år var færre boliger til salg i forhold til samme tid sidste år.

Og på Den blå Avis' hjemmeside dba.dk er antallet af annoncer på villaer, sommerhuse og ejerlejligheder fordoblet på to år.

LÆS ARTIKEL

»Vi kan se en klar tendens til, at flere vælger at kaste sig ud i det her projekt selv, uden en mægler som fordyrende mellemled,« siger kommunikationskonsulent hos dba.dk Simon Karsø.

På den nye portal Boligønsker.dk kan sælgere bladre i et kartotek over potentielle købere til deres bolig. 2.400 har oprettet sig i løbet af de første 14 dage.

»Vi frygtede, der ville være en mental barriere i, at du som sælger selv skal kontakte køber. Men det kører i smør. Mange synes, det er forløsende, at de selv kan gøre noget aktivt for at sælge deres bolig,« siger direktør Thomas Barfod til metroXpress.

LÆS ARTIKEL

Danske Boligadvokater mærker også, at sælgerne går egne veje.

»Mange har svært ved at få handlerne til at hænge sammen, så kan man spare et mæglerhonorar, er der plads til noget discount i handlen. Når de henvender sig til os, er det ofte med spørgsmålet: Har jeg brug for en mægler?« siger formand Jan Schøtt-Petersen.

Formanden for Dansk Ejendomsmæglerforening, Steen Winther-Petersen, forklarer blandt andet tendensen med den økonomiske krise, men siger:

»Vi føler os ikke alvorligt truede, men det er da noget, vi skal forholde os til.«

LÆS ARTIKEL

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden