Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Ny hjemmeside vil guide boligsælgere til den rette mægler

Analyse og ikke tilfældigheder skal finde den bedste ejendomsmægler.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ofte er det tilfældigheder der afgør, hvilken ejendomsmægler valget falder på, når man skal sælge sin bolig.

Men det er der ingen grund til, mener folkene bag en ny og uafhængig hjemmeside, lokalvurdering.dk, der vil gøre op med tilfældighedernes magt.

I stedet skal kan man nu via et analyseværktøj let og ubesværet kunne finde frem til, hvilke mæglere, der hidtil har haft størst succes med at sælge boliger, der minder om ens egen.

»Som boligsælgende kan man hurtigt blive træt at se, hvordan ejendomsmæglere praler af at være den bedst sælgende i byen, have de højeste kvadratmeterpriser, den laveste liggetid eller flest butikker. Og ofte kan det være svært at gennemskue, hvad man skal være på udkig efter, og hvem der egentlig har ret«, siger Patrick Benjamin Wurzel, medstifter af den nyoprettede service.

LÆS OGSÅ

På hjemmesiden indtaster man, hvilken type bolig man har, hvor stor den er, samt hvor den ligger. Herefter bliver man præsenteret for de af landets mæglere, som - ud fra liggetid og kvadratmeterpris såvel som omsættelighed, markedsandel og konkurrencedygtighed - har de bedste erfaringer med at sælge lignende boliger.

»I virkeligheden er de fleste af de tal, analysen regner ud fra, tilgængelige på nettet via officielle sider som blandt andre Boligsiden og Boliga. Men rigtig mange boligsælgende ved ikke, hvordan man analyserer sig frem til, hvem der er dygtigst. Og vi synes, det er ærgerligt, at man som boligsælgende ikke gør brug af den gennemsigtighed, som faktisk er tilgængelig«, siger Patrick Benjamin Wurzel.

Den bedste mægler er ikke bedst alle vegne

Han fortæller, at målet med hjemmesiden er at få folk til ikke bare at lytte til venner og bekendtes erfaringer, når de sætter boliger til salg.

»For selvom du måske har en andelsbolig på 55 kvadratmeter på Nørrebro, og din kammerat har haft succes med at sælge en ejerlejlighed på 180 kvadratmeter i samme område, er det ikke nødvendigvis den samme ejendomsmægler, der er den rette til at sælge din også«.

LÆS OGSÅ

Patrick Benjamin Wurzel anser det desuden som paradoksalt, at mange i forbindelse med boligsalg kaster tusindvis af kroner efter en ejendomsmægler, uden først at have undersøgt markedet grundigt.

»Det er jo lidt pudsigt, at man som boligsælgende går ind og bruger så mange penge på en service uden egentlig at have den indsigt, som faktisk er helt grundlæggende«, siger han.

Medstifteren fortæller, at lokalvurdering.dk er ganske gratis for boligsælgere at benytte. Først i det øjeblik en bolighandel, der er startet via siden, falder i hak, koster servicen ejendomsmægleren et fast beløb.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden