Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
KORTNEDBRUD. Kortet, der viser hvor i landet, der er størst risiko for at få våde tæer i stuen under skybrud, er nu tilgængeligt igen.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

KORTNEDBRUD. Kortet, der viser hvor i landet, der er størst risiko for at få våde tæer i stuen under skybrud, er nu tilgængeligt igen.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trods nødkort: Kort over oversvømmelse kan først ses til eftermiddag

Geodatastyrelsen har oprettet et nødkort, men serveren er igen brudt sammen.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Miljøministeriet og Forsikring & Pensions nye danmarkskort over, hvor i landet man kan være uheldig at ende med vand i kælder og stue ved skybrud, er fortsat en landsdækkende hemmelighed.

Endnu et forsøg på at lægge kortet ud på nettet er i løbet af formiddagen brudt sammen.

LÆS OGSÅ

Geodatastyrelsen oprettede et ekstra kort, efter at kraftig interesse fra morgenstunden fik serverne hos kortforsyningen.dk - som Geodatastyrelsen ejer - til at gå ned.

Kortet, der viser, hvor vandet løber hen og ender ved skybrud, virkede kortvarigt - og meget langsomt - i løbet af formidagen, men massiv interesse har også slået serverne ud hos Geodatastyrelsen ligesom hos kortforsyningen.dk.

Geodatastyrelsen oplyser, at hjemmesiderne normalt kun er beregnet til kommunerne, og serverne slet ikke er vant til det tryk, de har oplevet i forbindelse med det nye kort.

Beklager nedbruddet

Efter det første nedbrud lød meldingen, at de forventede at have kortet tilgængeligt i løbet af formiddagen, og det nye kort ville kunne holde til trykket.

Men nu er forventningen, at man skal væbne sig med tålmodighed frem til i eftermiddag, oplyser Geodatastyrelsen.

LÆS OGSÅ

Det kan ikke komme som den store overraskelse, at danskerne ville være interesseret i at se det nye kort. Hvorfor har I ikke have taget højde for det tryk, der kom?

»Det kan man godt sige, og vi er også kede af, at det ikke virker, men nogle gange er det bare sådan. Vi kan godt forstå, at almindelige brogere vil ind og se kortet«, siger René Thunø, kommunikationskonsulent hos Geodatastyrelsen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden