FOTOGENT. Hvis du selv står for salget af din lejlighed, betyder billederne i annoncen utrolig meget, lyder det fra DBA.dk og Boliga Selvsalg. Arkivfoto.
Foto: MORTEN LANGKILDE

FOTOGENT. Hvis du selv står for salget af din lejlighed, betyder billederne i annoncen utrolig meget, lyder det fra DBA.dk og Boliga Selvsalg. Arkivfoto.

Bolig

Uden mægler: Nu går det hurtigere med at sælge boliger selv

Både DBA.dk og Boliga melder om gang i bolighandlen mellem private.

Bolig

I takt med at især lejlighedsmarkedet har fået det bedre, stiger også interessen for at sælge boligen selv og spare pengene til en ejendomsmægler.

GUIDE

Og samtidig går salget mellem private hurtigere, melder DBA.dk - onlineversionen af Den Blå Avis - og det nystartede koncept Boliga Selvsalg.

Andelsboliger er populære
»I de første fire måneder af 2013 har det gennemsnitligt taget 44 dage at sælge sin private bolig via DBA - i samme periode sidste år tog det 65 dage«, fortæller Simon Karsø, der er kommunikationschef hos eBay, der ejer DBA.dk.

Det svarer til et fald i den gennemsnitlige liggetid på 32 procent, og det går især stærkt, hvis det er en andelsbolig eller et sommerhus, man vil af med via DBA.dk, siger Simon Karsø.

Tallet er baseret på den tid, der går, mellem boligannoncen slås op og lukkes igen. Der der ikke taget højde for, at folk kan fjerne deres bolig fra siden, selv om den ikke er solgt.

»Men der er gode indikationer på, at salg mellem private går hurtigere end sidste år. Flere spotter det smarte i at spare mange tusind kroner til en mægler«, siger han.

Ejere kan godt sælge
Samme toner lyder fra boligportalen Boliga.dk, der 9. april lancerede en pakkeløsning til selvsælgere. Den koster 499 kroner om måneden og giver bl.a. adgang til at lægge en annonce med egne billeder og tekst på sitet, der i forvejen rummer samtlige boliger til salg hos ejendomsmæglere.

På de godt to måneder siden konceptets start er 736 boliger kommet til salg, og mindst 85 er allerede solgt, oplyser Boligas direktør, Ricco Zuschlag.

LÆS ARTIKEL

»Det svarer til en solgt bolig hver dag, og det er vi positivt overraskede over«, siger direktøren, der på forhånd var spændt på, hvordan folk ville sætte salgsprisen på deres bolig uden en mægler involveret.

Men han oplever, at selvsælgernes egne udbudspriser rammer markedet udmærket.

»Gennem de senere år er boligmarkedet blevet så gennemsigtigt, at man f.eks. nemt kan finde de gennemsnitlige kvadratmeterpriser på solgte boliger i sit kvarter«, siger han.

Spar penge

Halvdelen af de boliger, der sættes til salg via Boliga Selvsalg, er andele. Og det er også dem, der sælges flest af.

Men er det ikke også meget taknemmeligt at sælge sin bolig selv i øjeblikket, hvis man har en toværelses i et attraktivt kvarter i København?

»Jo«, siger Ricco Zuschlag, »men så er det da også fantastisk, at man kan gøre det selv både billigere og hurtigere end ejendomsmægleren«.

LÆS OGSÅ

Boliga forventer, at selvsalg er kommet for at blive - og at det vil brede sig fra primært at være salg af mindre, billige lejlihgeder til også at omfatte dyrere ejendomme.

»For eksempel havde vi en sag, hvor ejeren af en ejerlejlighed på Østerbro fik solgt til 4,5 million kroner inden for en måned«, fortæller Ricco Zuschlag.

LÆS ARTIKEL

På DBA.dk blev der sidste år udbudt 11.000 private boliger - især andelsboliger, men også ejerlejligheder, parcelhuse og fritidsboliger.

»Og vi forventer en stigning på op mod 20 procent i år«, siger Simon Karsø.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce