Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Simon Fals (arkiv)
Foto: Simon Fals (arkiv)

midlertidigt. Et flertal i Borgerrepræsentationen i København havde oprindelig besluttet, at det gamle, slidte plejecenter Sølund skulle rives ned, men aftalen er gået i vasken, og det kan give 240 unge et midlertidigt opholdssted.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

240 studerende kan få lov til at flytte ind i tomt plejehjem

Borgerrepræsentationen i København behandler forslaget i dag.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ved at være sidste udkald for studerende, der endnu ikke har fundet fast tag over hovedet inden studiestart. Lige nu står 917 på akutlisten til en ungdomsbolig i København, oplyser Centralindstillingsudvalget, der administrerer 7.000 ungdomsboliger. Men i dag ventes en midlertidig løsning for op imod 240 unge i København vedtaget, så de om tre måneder kan flytte ind i tomme boliger på Plejecentret Sølund midt i København og bo der i op til tre år.

Det foreslår SF’s frontfigur på Københavns Rådhus, sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen, på et møde i Borgerrepræsentationen i dag.

»Der er rigtig mange unge, der mangler en ungdomsbolig, og det her forslag giver op mod 240 studerende mulighed for at flytte ind på Sølund inden for få måneder. Aftalen med boligselskabet KAB er allerede på plads«, siger Ninna Thomsen om forslaget, som hun forventer vedtaget i Borgerrepræsentationen i dag.

Plejecentret skulle ellers rives ned KAB vurderer, at huslejen vil komme til at ligge på omkring 3.500 kroner per måned inklusive el, vand og varme. Det blev ellers besluttet i december 2011, at det gamle plejecenter skulle rives ned, og der skulle bygges moderne plejeboliger, hvorefter en arkitektkonkurrence blev skudt i gang.

Flertallet for moderniseringsplanen var da også til stede, indtil Konservative i maj nedlagde veto, fordi det nye Sølundprojekt ikke tog højde for at erstatte p-pladser, der ville gå tabt i forbindelse med byggeriet. I deres seneste boligudspil har Enhedslisten, som tidligere stod bag planen, desuden foreslået at droppe den planlagte genopførelse.

»Hvis vi skal have en fornuftig og langsigtet løsning, giver det også mening at skubbe byggeprojektet til efter kommunalvalget. Det tror jeg er den bedste beslutning for alle parter«, siger borgmesteren.

Dermed lader Ninna Thomsen det være op til den kommende borgerrepræsentation at beslutte, hvad der så skal ske med de slidte bygninger ved Søerne. Hun mener dog ikke, at det nye forslag skal ses som en falliterklæring for det projekt, hun hidtil har kæmpet hårdt for at gennemføre.

»Jeg må bare se i øjnene, at vi har en række partier, som har skudt valgkampen i gang med at blokere for forslaget, og det må jeg tage til efterretning«.

Studerende er begejstrede over forslaget

I Studenterrådet ved Københavns Universitet hilser formand Gwen Gruner-Widding udsigten til de midlertidige boliger velkommen.

»Forslaget er en god start. Det er et kæmpe problem for studerende i København, at der ikke er boliger, der er til at betale. Den her løsning er konkret og kan hurtigt føres ud i livet, hvilket er rigtig positivt«, siger hun.

Også cheføkonom i Lejernes Landsorganisation Jesper Larsen finder det glædeligt, at kommunen kan skaffe ungdomsboliger til de mange studerende, der søger permanent husly.

Der er dog lang vej endnu, mener Jesper Larsen:

»Det hjælper selvfølgelig, men det er langtfra nok. Problemet bliver ikke løst, når så mange unge mangler tag over hovedet i København for tiden«.

LÆS OGSÅ

Hvis forslaget bliver vedtaget i Borgerrepræsentationen, kan man om tre uger begynde at søge boligerne gennem KAB, oplyser borgmesterens forvaltning.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden