Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

EFTERSPRØGSEL. Markedspriserne drives i vejret i øjeblikket i hovedstaden, og det får også nye hussælgere til at sætte prisen i snit 6.000 kroner højere per kvadratmeter, end sælgerne gjorde for bare et år siden. (arkivfoto)

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Prislappen på et hus i København er nu 330.000 kr. højere end sidste år

I store dele af landet udbydes husene dog billigere end for et år siden.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Boligmarkedet i Danmark bevæger sig stadig i to forskellige retninger.

Mens sælgerne i København har skruet udbudsprisen på et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter op med 330.000 kroner på bare et år, daler optimismen på Fyn og i Syd- Vest- og Nordjylland.

Her sættes villaerne til salg til betydeligt lavere pris end for et år siden, viser juni-tallene fra Realkreditrådets udbudsstatistik.

Mest tydeligt på Fyn, hvor et typisk hus nu udbydes til 42.000 kroner mindre end i juni 2013.

Dyrere at købe

»Vi kan med dagens statistik konstatere, at det er blevet væsentligt dyrere at gå på boligjagt i københavnsområdet«, siger cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig.

»Et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter i København by (kommunerne København, Frederiksberg, Dragør og Tårnby, red.) har nu en udbudspris, der er næsten 330.000 kroner højere end niveauet året før«, påpeger han.

Det betyder, at det typiske hus nu koster 4,234 millioner kroner mod 3,9 millioner sidste sommer.

Markedsprisen skubbet op

Lige så kraftig har stigningen været i udbudsprisen på ejerlejligheder i hovedstaden - her vil sælgeren nemlig nu have i snit 310.000 kroner mere for en 80 kvadratmeter stor lejlighed sammenlignet med juni 2013 - svarende til en pris på aktuelt 2,7 millioner kroner.

LÆS ARTIKEL

Selv om udbudspris ikke nødvendigvis er lig med den pris, sælgeren reelt opnår, så har københavner-sælgerne noget at have optimismen i, mener cheføkonomen:

»Det store spring op i de københavnske udbudspriser skal primært henføres til, at de reelle markedspriser rent faktisk er blevet skubbet op - frem for, at boligsælgerne sætter betydeligt mere urealistiske udbudspriser nu, end de gjorde for et års tid siden«, siger Christian Hilligsøe Heinig.

Stabilt niveau

Priserne i ejendomsmæglernes vindue er også steget kraftigt i Københavns omegn og på Østsjælland, mens den er mere afdæmpet i Nordsjælland.

Samlet ser er der i øjeblikket 65.005 boliger til salg i Danmark, og dermed ligger antallet på samme niveau, som det har gjort i flere år.

Det dækker over, at selv om der er blevet solgt 15 procent flere boliger i det seneste år, så opvejes faldet af, at der også bliver sat flere huse og lejligheder til salg.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden