Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Lars Krabbe (arkiv)
Foto: Lars Krabbe (arkiv)

konvertering. Nykredit opfordrer boligejere med en rente på mindst 4 procent at få tjekket, om det kan betale sig at konvertere til det nye 2,5 procent-lån.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Global uro giver debut til boliglån på kun 2,5 procent

Nykredit er som det første realkreditinstitut på vej med det billige lån.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nykredit er som første realkreditinstitut klar med et fastforrentet 30-årigt realkreditlån med en kuponrente på bare 2,5 pct. Lånet åbner tirsdag.

Områdedirektør Sune Worm Mortensen skriver i et notat, at der dermed bliver betydeligt flere boligejere, for hvem en konvertering vil være relevant.

»Alle låntagere med en kuponrente over 4 procent og en restgæld over 500.000 kroner bør få undersøgt, om de kan have en fordel af at omlægge deres nuværende lån«, skriver sune Worm Mortensen i sit notat.

Rentefesten fortsætter med højere musik

Samtidig vil lånet være attraktivt for nye låntagere, mener Nykredit.

Det er blandt andet den seneste tids geopolitiske uro, der ligger til grund for de betragtelige rentefald, der gør den nye obligation mulig.

»Endnu en gang har vi trodset rekorderne, og rentefesten for boligejerne fortsætter. Der er endda skruet op for musikken, med den seneste udvikling«, mener områdedirektøren.

Rentefesten har også en bagside

Der er dog også ulemper ved de lave renter, som gør, at man som boligejer ikke skal glæde sig for tidligt, fremhæver cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm i en analyse:

»Renterne i Danmark falder blandt andet, fordi investorerne er nervøse for, hvordan udviklingen i handelskrigen med Rusland vil påvirke europæisk økonomi. Handelskrigen kan meget vel blive en dyr omgang for Europa, og det er det sidste, europæisk økonomi har brug for lige nu«, understreger Jens Nyholm.

»Derfor har investorerne i ugens løb blandt andet søgt tilflugt i danske realkreditobligationer, og når efterspørgslen stiger, så stiger også obligationskurserne, mens renterne til gengæld falder. Så i det store billede er det her et tilbageslag for europæisk økonomi, hvor det er svært at få øje på andre positive effekter end lige prisen på boliglån«, tilføjer han.

Ritzau Finans

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden