Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

risikofyldt. Beboerne i Grøndalsvænge i København kan få nedskrevet værdien af deres andelsboliger med flere hundrede tusinde kroner, efter at et flertal i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg har afvist at slette en gammel servitut.
Foto: Peter Klint (arkiv)

risikofyldt. Beboerne i Grøndalsvænge i København kan få nedskrevet værdien af deres andelsboliger med flere hundrede tusinde kroner, efter at et flertal i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg har afvist at slette en gammel servitut.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavns Kommune fastholder andelsejere i usikkerhed

Grøndalsvænge forhandler med kommunen om en aftale bag lukkede døre.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I mandags stemte den røde blok (Ø, S, R) i Københavns Teknik- og Miljøudvalg nej til at slette en knap 100 år gammel servitut, som ingen havde været opmærksom på, før den ved en tilfældighed dukkede frem i lyset for et år siden.

Det kan ende med at betyde, at flere hundrede beboere i andelsforeningen Grøndalsvænge får nedskrevet værdien af deres boliger.

I stedet har et flertal i udvalget bestående af S, Ø, SF og B nu givet Teknik- og Miljøforvaltning mandat til at forhandle en løsning på plads med bestyrelsen i Grøndalsvænge. En løsning, der ifølge et flertal i udvalget skal »sikre, at skødeservitutten opretholdes, at kommunens målsætning om billige boliger opretholdes, og at retssager mellem købere og sælgere så vidt muligt undgås«.

Teknik- og Miljøudvalget fremlagde tirsdag aften et løsningsforslag for bestyrelsen i Grøndalsvænge. Ingen af parterne ønskede i går at fortælle Politiken, hvad forslaget mere konkret indeholdt med henvisning til, at forhandlingerne er fortrolige. Bestyrelsen er i disse dage ved at formulere et svar til kommunen.

Fastfrysning af grundpriser er ikke en mulighed

Kim Erdmann sidder i Grøndalsvænge bestyrelse og har deltaget i forhandlingerne med forvaltningen. Han vil gerne fortælle, hvilke ønsker bestyrelsen har for en eventuel aftale med kommunen, men han vil ikke sige noget om de konkrete forhandlinger.

»Vi kan ikke acceptere en fastfrysning af grundpriserne. Men vi har kigget på flere forskellige modeller for, hvordan værdien af husene kan stige med respekt for det politiske ønske om billige boliger i København«, siger han og nævner blandt andet, at husene i andelsboligforeningen kunne stige 80 procent af den offentlige vurdering.

GRØNDALSVÆNGE:

Da forslaget om at sløjfe servitutten faldt til jorden, valgte forslagsstilleren Jakob Næsager (C) at genfremsætte forslaget i Københavns Borgerrepræsentation. Det betyder, at alle rådhusets politikere skal tage stilling til servitutten i en ny afstemning den 21. august.

Kim Erdmann forklarer, at beboerne i Grøndalsvænge har to muligheder, hvis politikerne endnu en gang vælger at holde fast i, at servitutten skal gælde.

Beboere føler sig dårligt behandlet

Beboerne i Grøndalsvænge kan enten vælge at tage i mod det forlig, som de lige nu forsøger at forhandle sig frem til med forvaltningen. Eller også kan de vælge at lægge sag an mod kommunen. Det mener de at kunne gøre, fordi deres tidligere advokat Birgitte Grubbe i et notat til kommunen har beskrevet, hvordan servitutten juridisk set burde være frafaldet, da boligforeningen købte sig fri af hjemfaldspligten i 2004.

Den 2. september vil Grøndalsvænge på en ekstraordinær generalforsamling tage stilling til, om de vil gå rettens vej eller gå på kompromis med kommunen.

»Jeg tror, mange beboere vil tænke, denne her behandling finder vi os ikke i - så må vi tage en retssag«, siger Kim Erdmann.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden