Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
NEDLAGT. Med en ekstra bevilling på 425 millioner kroner vil regeringen give Skat og Skatteankestyrelsen mulighed for at lynansætte 300 ekstra medarbejdere med det formål at sætte turbo på sagsbehandlingen.
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

NEDLAGT. Med en ekstra bevilling på 425 millioner kroner vil regeringen give Skat og Skatteankestyrelsen mulighed for at lynansætte 300 ekstra medarbejdere med det formål at sætte turbo på sagsbehandlingen.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Redningsaktion: 300 skattefolk skal afværge det totale kaos

300 nye folk i Skat skal hindre kaos, men forude venter en ny klagestorm.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen iværksætter nu en regulær redningsaktion, der skal afværge det totale kaos i det skatteretlige klagesystem.

Skat er i bogstavelig forstand lagt ned og lammet af utilfredse boligejere, der forlanger fradrag for de forbedringer, der er gennemført på deres grunde.

Med en ekstra bevilling på 425 millioner kroner på den nye finanslov for 2015 vil regeringen nu give Skat og Skatteankestyrelsen mulighed for at lynansætte 300 ekstra medarbejdere alene med det formål at sætte turbo på sagsbehandlingen.

Antallet af klagesager om grundforbedringer er så omfattende, at en del af dem med de nuværende bevillinger først vil være afgjort i Skat i 2025.

Og mange af Skats afgørelser ryger videre i klagesystemet og lander i Skatteankestyrelsen, hvor antallet af klagesager nærmest vil eksplodere de kommende år – fra 17.000 i 2011 til omkring 35.000 i 2016 og 2017.

»Vi kan ikke længere stå model til så ringe en behandling af borgerne. Derfor tager vi det her helt ekstraordinære skridt at tilføre systemet en betragtelig millionbevilling på et tidspunkt, hvor alle ved, at pengene ikke hænger på træerne – det er simpelthen nødvendigt«, siger skatteminister Morten Østergaard (R).

Sagsbehandlingstid på 40 måneder

Hvis ikke Skatteankestyrelsen får økonomisk krisehjælp, vil sagsbehandlingstiderne i 2017 nå helt op på 40 måneder – eller mere end tre år – viser Skatteministeriets nye status.

Så sent som i maj måtte Skat flytte 150 medarbejdere fra andre afdelinger over til behandlingen af de særlige klagesager. Med den nye bevilling kan Skat flytte medarbejderne tilbage til deres respektive afdelinger og ansætte 300 nye sagsbehandlere til de mange ens klagesager:

De er alle anmeldt af boligejere, der mener, at de er blevet snydt for det skattefradrag, der tidligere blev givet til de boligejere, der havde byggemodnet deres grunde, etableret vejanlæg, kloakker og lys.

Fradraget forsvandt i en sky af forglemmelser og fejl i Skats sagsbehandling tilbage i begyndelsen af 00’erne, og det udøste skarp kritik fra Rigsrevisionen og en bølge af klagesager, der er vokset lige siden. Nu skal sagerne gøres færdige så hurtigt som muligt, mener ministeren.

Hvis den plan lykkes, er det kun toppen af isbjerget, vurderer flere skatteeksperter. Rigsrevisionen har nemlig også fundet fejl i næsten halvdelen af alle almindelige ejendomsvurderinger.

På den baggrund har regeringen nedsat et ekspertudvalg, der i næste måned fremlægger sine anbefalinger til et helt nyt og mere præcist vurderingssystem.

Fastfrossede ejendomsvurderinger

Mens udvalget har arbejdet, har regeringen fastfrosset danskernes ejendomsvurderinger fra 2011, selvom de er fulde af fejl.

Derfor forventer eksperter, at en ny bølge af klager vil skylle ind over Skat, når vurderingssystemet igen bliver åbnet.

»Der er stor sandsynlighed for at vi kommer til at se en ny bølge af klagesager, for der er rigtig mange borgere, der er utilfredse med deres ejendomsvurderinger, og som har svært ved at fatte logikken i dem. Og så er det utrolig nemt at klage, man kan bare gøre det over nettet,« siger Torben Bagge, leder af skatteafdelingen i advokatfirmaet Tommy V. Christiansen.

»Folk stoler ikke længere på Skat«

Meldingen er den samme hos skatteadvokaten Eduardo Vistisen:

»Folk stoler ikke længere på Skat. I de fleste sager kan selv lægfolk se, at der er noget galt med ejendomsvurderingerne. Alt andet lige vil det få folk til at klage«.

Morten Østergaard vil ikke forholde sig til nye bølger af klager:

»Hvis vi i fremtiden får problemer, så må vi i givet fald finansiere dem på det tidspunkt«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden